Yösyöpöttely on yleinen harrastus suomalaisten keskuudessa, mutta sitä ei kannattaisi harrastaa ylenpalttisesti.

Tässä viisi syytä miksi näin on.

1. Pieni paastoaminen on terveellistä

Kun menet nukkumaan hieman nälkäisenä, kehosi polttaa varastoimiaan hiilihydraatteja yön aikana. Aamulla kun syöt mysliä tai puuroa, kehosi täydentää energiavarastonsa jälleen päivää varten – näin kehon luontainen aineenvaihdunta pyörii optimaalisesti.

2. Kysy itseltäsi: Oletko oikeasti nälkäinen, vai kolottaako vain karkkihammasta?

Jos päädyt kymmeneltä illalla syömään jäätelöä, et todennäköisesti kärsi nälästä vaan makeannälästä. Vai oletko muka joskus ruvennut lämmittämään vihanneksia ennen nukkumaanmenoa?

3. Kunnon päivällisen jälkeen jääkaapille ei ole hinkua

Jos koet itsesi nälkäiseksi iltaisin, niin yksinkertainen konsti vähentää näläntunnetta on syödä tukevammin päivällisellä. Suosi proteiinipitoisia ja runsaskuituisia ruokia, näin pysyt kylläisenä mahdollisimman pitkään.

4. Viimeisen päälle puhdistettu keittiö

Pese tiskit ja pyyhi pinnat viimeisen päälle päivällisen jälkeen. Kun keittiö on siivottu ja ”suljettu” loppupäiväksi, sinne ei tee mieli mennä herkuttelemaan snackseilla.

5. Syömisen ja nukkumaanmenemisen välillä tulisi olla vähintään pari tuntia väliä

Näin neuvoo ravitsemusterapeutti ja tohtori Joanna McMillan News.com.au:n haastattelussa. Täydellä mahalla nukkumisesta ei meinaa tulla mitään – tämän toteaa moni taas tänäkin vuonna omakohtaisesti joulun tienoilla!

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Makuja / News.com.au

Kommentit

kommenttia