Appelsiinimehu ei olekaan niin hyvästä sinulle kuin olet luullut.

Luulitko, että appelsiinimehu on kätevä tapa nauttia heti päivän alkajaisiksi aimo annos C-vitamiinia ja kuitua terveellisessä muodossa? Olet valitetettavan väärässä, ainakin viimeksi mainitun oletuksen osalta. Tässä pari syytä miksi appelsiinimehu kannattaa vaihtaa vaikkapa kahviin.

Tiesitkö näitä?

1. Appelsiinimehu nostaa verenpainettasi

Tutkimusten mukaan appelsiinimehun juominen nostaa verenpainetta. Mitä enemmän appelsiinimehua juot – tai itseasiassa mitä tahansa runsaasti sokeria sisältävää limsaa – sitä todennäköisemmin verenpaineesi on koholla. Kohonnut verenpaine altistaa mm. diabetekselle.

Tutkimustiedon valossa kahvi sen sijaan nostaa verenpainetta vain hetkellisesti kofeiinin vaikutuksesta. Säännöllisen kahvittelun on monissa tutkimuksissa todettu ehkäisevän diabetestä.

2. Appelsiinimehussa ei ole kuin murto-osa appelsiinin hyvistä puolista

Saat kyllä C-vitamiinia appelsiinimehustakin, mutta kuitua et saa kuin murto-osan siitä mitä oikeasta appelsiinista saisit – joko syömällä sellaisenaan tai puristamalla sen itse mehuksi. Koska appelsiinimehussa ei käytännössä ole kuitua, se ei tee oloasi täydeksi, jolloin mehua saattaa helposti juoda liikaa.

Kahvissa on antioksidantteja joiden on todettu jopa pidentävän odotettavissa olevaa elinikää. Kahvi on parhaimmillaan sellaisenaan juotuna – korkeintaan maitotilkan kanssa mutta mielellään ilman makeutusaineita tai sokeria.

 

Katso myös:

Lisää kahvi-inspiraatiota

Lähde: Womens Health Magazine