Olut vanhin voitehista.

Tässä kymmenen tieteellisesti todistettua syytä juoda olutta… kohtuudella.

1. Ehkäisee munuaiskivien syntymistä

THL:n tutkimuksen mukaan oluen siemailu ehkäisee tätä kivuliasta vaivaa jopa 40%.

2. Oluessa on kuitua

Etenkin suodattamottomissa oluissa on runsaasti ravintokuitua. Kuitu ehkäisee nälkää, parantaa suoliston toimintaa ja auttaa torjumaan jopa diabeteksen kaltaisia vakavia sairauksia.

3. Olut on hyvä B-vitamiinin lähde

B-vitamiinia näyttää olevan paljon kaikenlaisissa käymisteitse valmistetuissa elintarvikkeissa (hapankaalia, nam!), eikä olut ole poikkeus. Oluessa on jopa 30 % enemmän B-vitamiinia kuin esimerkiksi punaviinissä. Mitä tummempaa olut on, sitä enemmän siinä on vitamiineja (ja muitakin hivenaineita).

4. Oluessa on antioksidantteja

Etenkin tummissa Trappist-tyyppisissä oluissa on paljon folaatteja ja muita terveyttä edistäviä antioksidantteja.

5. Lämmin olut torjuu flunssaa

Japanilaistutkijat ovat havainneet, että lämmitetyn oluen sisältämä humala näyttää torjuvan virusinfektioita ja ehkäisevän jopa flunssaa. Älä siis keitäkään teetä vaan lämmitä hieman olutta ja nauti hunajan kera!

6. Olut ehkäisee Alzheimerin tautia

Oluen sisältämästä humalasta on löydetty myös toinen aktiivinen komponentti, joka näyttää ehkäisevän tehokkaasti Alzheimerin taudin kehittymistä. Tunnetusti alkoholi myös edesauttaa luovaa ajattelua, joten kippis sille!

7. Olut on erinomainen palautusjuoma

Unohda urheilujuomat – olut on paljon parempi palautusjuoma! Näin kertoo suomalaistutkimus – lue lisää täältä.

8. Oluessa on vähemmän kaloreita kuin appelsiinimehussa

Tuopillisessa Guinnessia on vähemmän kaloreita kuin isossa lasillisessa appelsiinimehua. Tiede on todistanut myös kaljamahan vain sitkeäksi myytiksi.

9. Olut ehkäisee kaihia

Oluen sisältämien antioksidanttien on havaittu myös ehkäisevän kaihin kehittymistä. Oluenjuominen auttaa siis pitämään silmäsikin kunnossa – mutta vain kohtuukäytettynä. Tutkijat havaitsivat että kolme tai sitä useampi annos päivässä eliminoi oluen suomat kaihihyödyt. Eipä neljäs olut yleensäkään näkökykyä taida parantaa.

10. Olut torjuu sappikiviä

Alkoholin ja kofeiinin on todettu ehkäisevän kalsiumista ja kolesterolista muodostuvien kivuliaiden sappikivien syntymistä.

Kippis sille!

 

Katso myös:

Lisää olutinspiraatiota

 

Lähde: Pulptastic