Nuuskan tuonti Suomeen kasvaa vuosi vuodelta ja pimeät nuuskamarkkinat ovat Suomessa jo kymmenien miljoonien eurojen hämäräbisnes. Uudet ja lailliset nuuskan tavoin käytettävät nikotiinikorvaushoitotuotteet ovat auttaneet jo tuhannet suomalaiset eroon nuuskasta.

Haaparannan nuuskaralli kiihtyy vuosi vuodelta, ja laillisen matkustajatuonnin lisäksi myös salakuljetetun nuuskan määrä kasvaa joka vuosi. Tullin antamien tiedotteiden mukaan nuuskaa takavarikoidaan ennätysmääriä, ja nuuskan salakuljetus ja jälleenmyynti ovat muuttuneet koko ajan ammattimaisempaan suuntaan.

Vuonna 2019 Suomen tulli takavarikoi salakuljetettua nuuskaa yhteensä noin 5000 kiloa ja vuonna 2020, koronapandemian aiheuttamista rajaliikenteen rajoituksista huolimatta, määrä kasvoi noin 7000 kiloon takavarikoitua nuuskaa.

Vuosi 2021 lyönee takavarikkoennätykset jopa uusille kymmentuhatluvuille, sillä vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana nuuskaa takavarikoitiin jo lähes 6000 kiloa.

Vahvan nikotiininuuskan tuonti avaa rikostutkintoja lähes joka päivä

Tulli kertoo koronatilanteen eskaloitumisen vuonna 2020 aloittaneen ennennäkemättömän suosion nikotiininuuskan tilaamisessa. Valitettavasti markkinoilla on myös verkkokauppoja, jotka pitävät valikoimassaan Suomessa kiellettyjä, yli 4 milligramman vahvuisia nikotiinipusseja, joiden tuonti työllistää tullia merkittävästi.

Tuonnin kasvua kuvastaa tullin tekemien takavarikoiden uskomattomalta tuntuva kasvu: vuonna 2019 tulli teki tupakattomien nikotiinivalmisteiden osalta ainoastaan 19 takavarikkoa ja vuonna 2020 vastaava takavarikkomäärä olikin jo yli 900.

Takavarikkotilasto pitää luonnollisesti sisällään ainoastaan 4 milligramman nikotiinipitoisuuden ylittävät nikotiinituotteet, sillä itsehoitolääkkeen määritelmän täyttäviä, alle neljän milligramman
vahvuisia nikotiinipusseja, voi tilata ja tuoda Suomeen täysin laillisesti.

Yli neljän milligramman vahvuiset nikotiinipussit luetaan lääkeaineiksi, joiden tuonti Suomeen edellyttäisi voimassa olevan tuontiluvan, kuten reseptin. Ilman reseptiä hankkiminen on Suomessa aina lääkerikos. Tullin periaatteena onkin, että aina kun 4 milligramman raja ylittyy, avataan esitutkinta, ja rikostutkintoja liian vahvojen nikotiinipussien tuonnista avataan lähes joka päivä.

Tutkintoja avataan niin omaan käyttöön tarkoitetuista tilauksista kuin myös jälleenmyyntiin tähtäävästä toiminnasta. Lääkerikos on vakava asia, josta voidaan tuomita sakkorangaistuksista aina vuoden vankeuteen saakka.

On tärkeää käyttää vain luotettavia verkkokauppoja nikotiinipussien tilaamiseen. Hämärien verkkokauppojen valikoimista löytyy niin tavallista nuuskaa kuin Suomessa laittomia vahvoja
nikotiinipussejakin, joiden molempien tilaaminen Suomeen on laitonta, ja olet itse vastuussa tilauksestasi.

Eroon nuuskasta laillisten nikotiinipussien avulla

Nuuskaa on yleisesti pidetty tupakkaa ”terveellisempänä” vaihtoehtona, ja kuten tullin takavarikkotilastot kertovat, nuuskan käyttäminen Suomessa on yleistynyt valtavasti. Otsikoihin on noussut niin urheilijoiden lisääntynyt nuuskan käyttö kuin myös valitettava nuuskan käytön lisääntyminen nuorison keskuudessa.

Nuuskan terveellisyys on kuitenkin vähintäänkin kyseenalainen. Nuuskasta on tunnistettu yli 2500 erilaista kemikaalia, joiden joukossa on muun muassa erilaisia raskasmetalleja, tupakkakasvin kasvatuksessa käytettyjä tuholaismyrkkyjä ja jopa radioaktiivisia aineita. Lähes 30 nuuskasta löydettyä kemikaalia on todettu syöpää aiheuttaviksi.

Sen lisäksi, että nuuska on terveydelle erittäin haitallista, on huomioitava myös se, että nuuskakauppa Suomessa on laitonta ja jopa nuuskan ostaminen Suomessa on rikos.

Ei siis ihme, että jo tuhannet nuuskan käyttäjät Suomessa ovat valinneet vähemmän haittoja aiheuttavan ja täysin laillisen vaihtoehdon nuuskalle.

Nikotiinipussit laillisesti ja edullisesti verkosta

Suomen suosituimmat, itsehoitolääkkeen määritelmän täyttävät tupakattomat nikotiinipussit löytyvät Nikotiinipussit.com-verkkokaupasta. Nikotiinipussit eivät sisällä tupakkaa tai muita nuuskan terveydelle haitallisia kemikaaleja – ainoastaan pienen, korvaushoitotuotteelle sallitun määrän puhtainta mahdollista nikotiinia sekä luonnollisia kuituja ja makuaineita.

Nikotiinipussit.com on luotettava ja vastuullinen, nikotiinipussien verkkokauppaan keskittyvä yritys. Verkkokaupan valikoima pitää sisällään ainoastaan Suomeen laillisesti tilattavia itsehoitolääkkeitä, ja kauppa suojaa asiakkaansa huolehtimalla siitä, että niin tilauksien määrät kuin tuotteet ovat varmuudella Suomen tullin säädösten mukaisia.

Suomenkielinen asiakaspalvelu on asiantunteva ja osaa auttaa niin tuotteiden valinnassa kuin
muissakin nikotiinikorvaushoitoon liittyvissä kysymyksissä.

Tilaukset toimitetaan nopeasti Smartpostilla lähimpään postin noutopisteeseen.

Lue myös: