R-kioskin markkinointitiimi ryhtyi selvittämään tutkimuksen keinoin millaisia kahvinjuojia me suomalaiset oikeastaan olemme. Juuri valmistuneesta tutkimuksesta käy ilmi, että suomalaiset ovat varsin konservatiivisia kahvinjuojia. Kahviuutuudet eivät siis ole erityisesti suomalaisten mieleen, vaan enemmän suositaan perinteisiä makuja.

 

Vaaleapaahtoinen kansa

Suomalaisten juomistottumukset ovat ehkä muilta osin keski-eurooppalaistuneet, mutta eivät kahvinjuonnin osalta. Peräti 67 prosenttia suomalaisista nimittäin nauttii kahvinsa mieluiten vaaleapaahtoisena. Vain 14 % kahvinjuojista haluaa kahvinsa nimenomaan tummapaahtoisena.

Espressopohjaisia kahvijuomia juo vain 8 % suomalaisista, eli pieni vähemmistö. Helsingissä ja muissa suurissa kaupungissa cappuccinot ja muut espressopohjaiset erikoiskahvit nostavat suosiotaan varsin tasaisesti.

 

Yllättävä havainto: Erikoiskahvineitsyitä lähes viidennes

Tutkimuksen kenties yllättävin havainto liittyy erikoiskahveihin: Peräti 17% tutkimukseen osallistuneista kahvinjuojista toteaa, ettei ole koskaan maistanut mitään erikoiskahvia. Kylmiä kahvijuomia on maistanut vielä tätäkin harvempi suomalainen kahvikissa: 41% vastaajista kertoo ettei ole koskaan maistanut jäälattea tai muuta jääkahvijuomaa.

 

Kuulutko sinä erikoiskahvineitsyiden joukkioon? Entä oletko maistanut kylmiä kahvijuomia? Kommentoi!

 

 

Katso myös:

Lisää kahvi-inspiraatiota

 

 

Lähde: Ilta-Sanomat, R-Kioski

Kuva: Martin Fisch