Videopelien pelaajat saavat usein kylmää vettä niskaansa mitä tulee terveelliseen ruokavalioon ja ruoanlaittoon puhumattakaan gourmet-aterioista.

Usein videopelien pelaaminen yhdistetään roskaruokaan ja hiilihappopitoisiin energia- ja kolajuomiin. On kuitenkin olemassa pelaajia, jotka yhdistävät intohimonsa peleihin ja ruoanlaittoon, ja luovat mitä hienoimpia peleissä nähtyjä ruokia todellisuudessa. Videopeleissä nähtävät ruoat ja juomat ovat olennainen osa pelin kulkua ja pelaajan hahmon terveys- ja energiatasojen ylläpitoa. Vaikka kaikki eivät jaksa innostua PlayStation tai Xbox pelien pelaamisesta, kannattaa nämä neljä herkullista reseptiä laittaa muistiin vaikkapa illanistujaisia varten.

Teriyaki-lohivartaat

Final Fantasy XV pelissä oleva ruoka näyttää ällistyttävän realistiselta. Syy tähän on se, että kaikki pelin ruoat valmistettiin todellisuudessa oikeista raaka-aineista ennen kuin ne päätyivät ruudulle. Kuvan lohivartaat saavat veden herahtamaan kielelle, mutta maistuuko annos yhtä hyvältä kuin miltä se näyttää? Tubettaja Langstan kanavalta löytyy tämän ja parinkymmenen muun Final Fantasyssä olevan ruoan reseptit.

Kuva1vartaita

Sweet Rolls

The Elder Scrolls V: Skyrim on Final Fantasy XV:n ohella peli jonka ruokareseptit ovat innoittaneet pelaajia kulinaristiseen seikkailuun. Näistä yksi, pelissä useissa paikoissa esiin nouseva Sweet Roll, on erityisen suosittu ja siitä on tehty monia muunnelmia. Video-ohjeet näiden herkkupullien leipomiseen löytyy Youtubesta. 

 

Kuva2sweetrolls

Kirsikka-grogi

Yksi maailman suosituimmista videopeleistä, World of Warcraft, sai viime vuonna oman virallisen reseptikirjansa. Ohjeet kirjaan on työstänyt Chelsea Monroe-Cassel, joka on koonnut myös Game of Thrones-keittokirjan. WoW-reseptien joukosta löytyy makuhermoja hivelevä kirsikka-grogi, joka on mitä parhain juoma kesän juhliin. Juomaan tarvitaan seuraavat raaka-aineet: 180ml inkivääriolutta, 130ml rommia, 90ml hapanta kirsikkamehua, 45ml limettimehua.

Kirsikkagrogi

Goopy-Carbonara

The Sims 3 on peli, jossa kokkaaminen on elintärkeä taito. Pelistä löytyykin liuta maukkaita ruokaohjeita, joista yksi mainioimmista on Goopy-Carbonara. Tämä italialainen herkku on helpompi valmistaa oikeassa keittiössä kuin itse videopelissä. Shacknews-kanava opastaa carbonaran valmistuksen vaihe vaiheelta. Amerikkalaiseen ja englantilaiseen versioon lisätään usein kermaa mutta alkuperäisessä italialaisessa carbonarassa sitä ei käytetä ollenkaan.

carbonarakuva

Yhteistyössä: Startselect

Kommentit

kommenttia