Ilta-Sanomat uutisoi tekemästään vertailusta, jossa etsittiin Suomen pikaruokaketjujen kaloripitoisinta hampurilaisateriaa. Jostain syystä vertailuun oli kuitenkin otettu vain kolme tunnetuinta hampurilaisravintolaketjua, eli McDonald’s, Hesburger ja Burger King. Samalla Ilta-Sanomien toimittaja tuli jättäneeksi vertailun ulkopuolelle kaikkien aikojen kaloripommin, joka pesee mennen tullen kaikki edellämainittujen ravintoloiden herkut.

 

 

Scanburger – ei kalorikammoisille

 

Scanburger -ketjun menua silmäillessään voi huomata, että tämä ravintolaketju ei ole kalorikammoisille. Esimerkiksi yhdessä XXL-Burgerissa on kaloreita enemmän kuin McDonald’sin kokonaisessa McFeast-ateriassa (johon siis kuuluu cola ja ranskikset mukaan). Kyseisessä burgerissa on energiaa 1240 kilokalorin edestä, kun McFeast-ateriassa puolestaan sisältää 1048 kilokaloria.

 

Ilta-Sanomien vertailun voitti Burger Kingin Double Steakhouse -ateria, joka vastaa 1568 kilokalorillaan lähes koko päivän energiatarvetta. Double Steakhouse jää kuitenkin auttamattomasti kakkoseksi Scanburgerin Ylipäällikkö -nimiselle hampurilaiselle – kyllä, siis pelkälle hampurilaiselle – jossa on energiaa ällistyttävät 2939 kcal. Luit oikein: siis pelkässä purilaisessa on kaloreita lähes kaksinkertaisesti Ilta-Sanomien vertailun voittaneeseen hampurilaisateriaan verrattuna.

 

Kun Ylipäällikköburgeri tilataan ateriana, lisukkeeksi tulevat 170 kilokalorin Coca-Cola ja 353 kilokalorin ranskanperunat. Tällöin energiaa kertyy kunnioitettavat 3462 kilokaloria, joka vastaa karkeasti ottaen kahden aikuisen koko päivän kaloritarvetta. Tähän vielä päälle pari dippiä ja jälkkäridonitsi, niin johan luulisi jaksavan!

 

 

Katso myös:

Lisää hampurilaisinspiraatiota ja -herkkuja

 

 

Lähde: IS

Kuva: Scanburger

Kommentit

kommenttia