En tiedä sinusta, mutta minun keittiöstäni löytyy lähes poikkeuksetta sitruunaa. Ai miksi? No siksi, että se on tavattoman monikäyttöinen raaka-aine!

Sitruunaa voi tietenkin käyttää ruoanlaittoon ja juomissa, sillä se sisältää paljon vitamiineja sekä hivenaineita. Sitruuna myös nopeuttaa aineenvaihduntaa ja tukee täten laihduttajien tavoitteita. 

Sitruunaa voi käyttää avuksi myös siivouksessa, sillä sen raikas tuoksu on tervetullut ominaisuus. 

Tällä kertaa esittelemme sinulle niksin, johon vaaditaan vain sitruunaa ja suolaa! 

Keittiö on ehdottomasti paikka, joka likaantuu helpoiten koko kodissa. Tämä ei ole ihme, sillä keittiössä valmistellaan ja käsitellään raaka-aineet muun muassa aamiaista, päivällistä, illallista ja iltapalaa varten. Jos keittiöstä ei pidä hyvää huolta, niin tiskit ja jätteet voivat alkaa haista jo yhden päivän jälkeen. 

Näky voi olla melko karu ja pahanhajuinen. 

Sitruunan positiiviset vaikutukset 

Sitruuna astuu seuraavaksi kuvioihin. Kuten varmasti tiesit, sitruuna sisältää paljon vitamiineja ja hivenaineita. Ne vahvistavat vastustuskykyä ja tehostavat ruoansulatusta. Sitruunalla on kuitenkin myös antibakteerisia ominaisuuksia, jonka ansiosta se tappaa bakteereja ja neutralisoi pahan hajun. 

Sitruunan ominaisuudet vastaavat siis juuri sitä, mitä keittiössä tarvitaan! 

Tässä netissä suosiota keränneessä niksissä sitruuna tulee jakaa 3 – 4 osaan. Tämän jälkeen sitruunalohkojen päälle ripotellaan suolaa ja ne jätetään keittiöön yön ajaksi. 

Puhdas ja raikas keittiö 

Sitruuna poistaa pahat hajut ja bakteerit ilmasta. Suola sen sijaan tehostaa sitruunan tuoksun leviämistä. Ei huono yhdistelmä!

Kun heräät seuraavana aamuna, tule taatusti huomaamaan raikkaan ja luonnollisen tuoksun! 

Helppoa ja siistiä – kaiken lisäksi suurin osa ongelmista ratkeaa yön aikana ilman minkäänlaisia ponnisteluita. 

Joten mitä odotat? Kokeile niksiä jo tänään ja herää aamulla raikkaaseen tuoksuun. 

Jaa vinkki Facebookissa, jotta ystäväsi saavat mahdollisuuden kokeilla tätä niksiä.