Helsingin Sanomat uutisoi erikoisesta havainnosta Lidl-myymälässä: Marinoidun lihan pakkauksessa voi olla Suomen lippua kuvaava merkki, mutta pienellä kirjoitetusta tekstistä selviää että liha onkin tuotu Saksasta. Kyse on sinivalkoisten symbolien monenkirjavista käyttötavoista, jotka voivat olla harhaanjohtavia mutta silti täysin laillisia. Esimerkiksi edellä kuvatussa tapauksessa tuote on marinoitu Suomessa – voidaan siis väittää että tuote on valmistettu Suomessa, vaikka liha on tuotu muualta.

Helsingin Sanomien tavoittama Lidlin viestintäassistentti Kaisa Koivuranta vahvistaa tulkinnan: ”Meillä on käytössä monia erilaisia Suomi-merkkejä. ’Valmistettu Suomessa’ –merkki kertoo, että tuote on nimenomaan valmistettu Suomessa. Jos lipussa lukee 100 % kotimaista lihaa, kanaa, kalaa, maitoa, viljaa tai kananmunaa, se tarkoittaa, että raaka-aine on täysin kotimaista.”

Koivuranta painottaa, että yli puolet Lidlin ruoista ostetaan Suomesta ja että hedelmissä ja vihanneksissa oleva Suomen lippu on yksiselitteinen: Se tarkoittaa että kyseiset tuotteet on kasvatettu Suomessa.

 

Mitä mieltä sinä olet kotimaisuuden mainostamisesta elintarvikkeista? Kommentoi ja jaa kokemuksesi!

 

 

Katso myös:

Kotimaisia herkkuja

 

 

Lähde: HS

Kuva: Wikimedia

Kommentit

kommenttia