Keittiössä sattuu väistämättä silloin tällöin pieniä tapaturmia, kun saat haavan esimerkiksi sormeesi – tuolloin on hyvä osata tyrehdyttää vuoto nopeasti.

Verenvuodon nopea tyrehdyttäminen on tärkeää, mutta laastarin hankkiminen juuri kyseisellä hetkellä voi olla hankalaa. Laastaria ei myöskään kannata laittaa haavaan, joka ei ole vielä lainkaan tyrehtynyt.

Tiesitkö, että keittiöhyllystäsi löytyy luultavasti mauste, joka tulisi ottaa esille, kun saat haavan. Tämä luonnontuote on todettu erittäin tehokkaaksi haavojen tyrehdyttäjäksi ja se on cayennepippuri!

Imgur
Imgur

Amerikkalaiset uudisasukkaat ovat käyttäneet cayennepippuria sen positiivisten terveyshyötyjen ja ominaisuuksien vuoksi. 1500-luvulla cayennepippuri saapui myös Euroopaan, kun Christofer Comumbus teki löytöretkiään.

Myöhemmät tutkimukset ovat osoittaneet, että cayennepippuri pienentää näläntunnetta, laskee verenpainetta ja laskee riskiä sairastua syöpään.

Toimi näin:

Haavan hoitaminen caynnepippurin avulla on erittäin helppoa — sinun tulee vain levittää pieni määrä jauhetta vuotavaan haavaan. 10-20 sekunnin jälkeen verenvuodon tulisi tyrehtyä, riippuen haavan kokoluokasta.

Cayennepippurilla uskotaan olevan myös antibakteerisia ominaisuuksia, jonka vuoksi se pitää haavasi puhtaana.

Tällaisista nikseistä on hyvä olla tietoinen, sillä laastarit eivät välttämättä aina löydy juuri silloin, kun niitä tarvitaan!

Jaa tämä vinkki Facebookissa, jotta ystäväsi oppivat tyrehdyttämään verenvuodon toisella tavalla.