Rumat vihannekset tekevät tuloaan kauppoihin, ja se on hyvä se.

Hieman epämuodostunut omena maistuu yhtä hyvältä kuin täydellisen pyöreä sukulaisensa, mutta on ekologisempi ja muutenkin järkevämpi valinta. Tässä viisi syytä miksi näin on:

1. Autat viljelijää

Suomalaisten (ja muidenkin eurooppalaisten) maanviljelijöiden tienestit ovat näinä päivinä hyvin vaatimattomia. Rumat vihannekset ovat näihin päiviin asti tyypillisesti päätyneet kaatopaikoille tai ravinnoksi sioille, koska niille ei ole ollut kysyntää ihmisen ruokana. Jos ostat rumia vihanneksia, viljelijä saa paremman hinnan vihanneksistaan.

2. Autat maapalloa

Jos kukaan ei osta rumia vihanneksia, niin ne päätyvät suurelta osin kaatopaikoille. Kaatopaikoilla ne mätänevät ja päästävät ilmaan metaanikaasua, joka on vahva kasvihuonekaasu. Ostamalla rumia vihanneksia torjut ilmastonmuutosta.

3. Et häviä maussa mitään

Rumat vihannekset ovat aivan yhtä hyviä kuin kauneusihanteet täyttävätkin vihannekset.

4. Säästät rahaa

Maailmalla monet ruokakaupat testaavat jo kampanjoita, joissa rumia vihanneseriä myydään erittäin suurin alennusprosentein. Katso täältä yksi hauska rumia vihanneksia promoava mainoskampanja.

5. Rumista vihanneksista on tulossa trendikäs ilmiö

Rumat vihannekset ovat saaneet jo eräänlaisen kasvavan fanikuntansa. Esimerkiksi Twitterissä ja Instagramissa toimiva rumia vihanneksia ja hedelmiä esittelevä kanava on kerännyt jo kymmeniä tuhansia seuraajia.

 

 

Katso myös:

Herkkuja kasviksista

 

 

Lähde: LagunaBeach, HuffPost

Kommentit

kommenttia