Syötkö sinä proteiinipitoista ruokaa?

Itä-Anglian yliopistossa julkaistun tutkimuksen mukaan runsaasti proteiinia sisältävä ruokavalio näyttää olevan terveysvaikutuksiltaan huippuluokkaa; tilastojen valossa paljon proteiineja sisältävä ruokavalio vastaa terveyttä edistävien vaikutuksien osalta reipasta liikunnan lisäämistä tai jopa tupakoinnin lopettamista.

Tutkimuksessa analysoitiin 2000 englantilaisen naisen terveystietoja. Tilastoista havaittiin, että eniten proteiinia syövillä naisilla oli vähiten verenpainetta ja kimmoisimmat verisuonet. Erityisen alhainen verenpaine oli heillä jotka saivat paljon proteiinia kasvikunnan tuotteista, mutta myös eläinkunnan tuotteiden sisältämien proteiinien syönti näytti edistävän terveyttä. Eläinkunnan proteiinit näyttivät edistävän verisuonten joustavuutta, kun taas kasvikunnan proteiinit laskivat verenpainetta.

Lisää proteiinia lautaselle – lisää terveyttä?

Tutkimusta johtanut tohtori Amy Jennings kommentoi tutkimustuloksia Science Daily -lehdelle:

”Verenpaineen laskeminen on tehokas tapa vähentää alttiutta kuolla sydänkohtaukseen tai aivohalvaukseen. Tutkimustulostemme perusteella lihan, kalan, maitotuotteiden ja palkokasvien lisääminen ruokavalioon voi siis auttaa sekä ehkäisemään että hoitamaan sydän- ja verisuonitauteja.”

 

 

Katso myös:

Proteiinipitoisia herkkuja

 

 

Lähde: Science Daily

Kommentit

kommenttia