Tässä seitsemän niksiä joilla pidät keittiösi tasaisen siistinä aina.

Pidä nämä mielessä!

1. Hankkiudu eroon kaikesta ylimääräisestä

Vanhoja likaisia muoviastioita joiden kannet ovat hukassa? Turhia juustoraastimia ja muita vempeleitä? Heitä ne pois – saat lisää tilaa käyttöösi ja keittiösi siistiytyy kuin itsestään.

2. Pyyhi pinnat heti ruoanlaiton jälkeen

Pintojen pyyhkimistä on turha lykätä: Likaiset ja tahraiset keittiötasot ovat luotaantyöntäviä. Pyyhi pinnat aina keittiötyöskentelyn päätteeksi.

3. Putosiko jotain lattialle? Nosta se saman tien roskiin

Lattialle tai kaapin alle pudonneiden ruokien ja roskien poimiminen tuntuu olevan monille työtä ja tuskaa. Roskat kannattaa kuitenkin poimia pois sitä mukaa kun niitä pudottelee, koska näin säästät myöhempää siivousvaivaasi.

4. Älä anna likaisten astiapinojen kasvaa

Likaisten astioiden pino lavuaarissa ei ole vain ikävä näky: Se myös haittaa muuta työskenteltyä keittiössä. Älä anna astioiden kertyä vaan pese ne heti käsin tai lastaa ne tiskikoneeseen.

5. Laita tavarat heti omille paikoilleen

Kulhot ja kattilat jäävät helposti työtasoille lojumaan. Kannattaa ottaa tavaksi laittaa tavarat heti niiden käytön jälkeen takaisin omille paikoilleen. Näin keittiö pysyy aina siistinä ja toimivana.

6. Kokatessasi käytä roskakulhoa

Roskille pyhitetty kulho on hyvä idea: Se tekee kokkailusta tehokkaampaa kun sinun ei tarvitse käydä aina roskakorilla asti kääntymässä. Se tekee kokkailusta myös siistimpää, koska matkalla työtasolta roskakorille taatusti pudottelet roskia käsistäsi silloin tällöin.

7. Kokkaa hitaammin

Kun mittaat ja pilkot harkiten niin sotkuakin syntyy vähemmän. Ota siis aikasi ja kokkaile rauhassa – tämä on ehkä tehokkain keino välttää sotkua.

 

Katso myös:

Lisää keittiövinkkejä

Lähde: The Kitchn / Iltalehti


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia