Hörpitkö paljon kahvia?

Vilpittömät onnittelumme – kahvi todella on melkoinen ihmejuoma!

1. Saat hyvän määrän antioksidantteja

Erään tutkimuksen mukaan mikään muu ruoka tai juoma ei anna lähellekään niin paljon antioksidantteja kehollemme kuin kahvi. Kehomme myös näyttää pystyvän imeyttämään antioksidantteja parhaiten juuri kahvista.

2. Jo pelkkä kahvin tuoksu näyttää saavan stressin kaikkoamaan

Korealaisessa rottakokeessa havaittiin, että unettomuudesta johtuva stressi väheni niissä koe-eläimissä, jotka saivat haistella tuoreen kahvin tuoksua. Kannattaa siis varmistaa stressitön aamu ja laittaa kahvinkeitin porisemaan!

3. Kahvi ehkäisee ja lievittää Parkinsonin tautia

Jo aiemmissa tutkimuksissa on todettu, että kahvinjuonti näyttää ehkäisevän Parkinsonin tautia. Nyt on saatu viitteitä myös siitä, että jo Parkinsonin taudista kärsivät potilaatkin voivat saada helpotusta oireisiinsa juomalla kahvia!

4. Kahvi suojaa maksaasi tappavalta taudilta

Maksakirroosi on tappava tauti, joka voi yllättää kohtuukäyttäjänä itseään pitävän tissuttelijankin. Jos käytät alkoholia, niin kahvinjuonti on sinulle erityisen suositeltavaa: Erään tutkimuksen mukaan yksi kupillinen kahvia päivässä vähentää maksakirroosin puhkeamisen todennäköissyyttä jopa 20 %:lla!

5. Kahvi tekee sinusta onnellisemman

Erään tutkimuksen mukaan säännöllinen kahvinjuonti alentaa masennusalttiutta peräti kymmenellä prosentilla. Tutkijat eivät usko ilmiön selittyvän kofeiinilla, vaan kahvin sisältämillä antioksidanteilla.

Ei siis muuta kuin kahvit porisemaan – hörpitään itsemme onnelliseksi ja terveeksi!

Lähde: Huffington Post

Kommentit

kommenttia