Valkosipulin kuoriminen tapahtuu helposti, kun seuraat näitä ohjeita.

Miksi valkosipulia kannattaa syödä? Valkosipuli on luonnon oma antibiootti, jolla on lukuisia terveydellisiä ominaisuuksia.

Valkosipulia on käytetty moniin vaivoihin aina impotenssista vatsanväänteisiin. Viime vuosina tehdyt tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että valkosipulilla on vielä enemmän terveydellisiä hyötyjä. Valkosipuli laskee verenpainetta, vähentää kolesterolia, tukee sydämen tervettä toimintaa ja näyttää ehkäisevän myös tiettyjä syöpiä.

Valkosipuli sisältää muun muassa alliini -nimistä aminohappoa ja proteiinipohjaista entsyymiä, allinaasia. Valkosipulista tuttu haju ei ilmaannu ennen kuin se on pilkottu tai murskattu. Valkosipulin haju on peräisin siitä, kun alliini ja allinaasi alkavat yhdessä muodostamaan allisiinia.

Allisiini on voimakas luonnon antibiootti ja sen teho vastaa noin 1/50 penisiliinin tehokkuudesta. Valkosipulilla on kyky tappaa ihmisille haitallisia sieniä ja bakteereja. Tutkimusten mukaan tuore valkosipuli tappaa bakteereja, kuten esimerkiksi E.colia ja useimmille antibiooteille vastustuskykyistä Stafylokokkia sekä Salmonella -suolistobakteereja.

Näin kuorit valkosipulin nopeasti:

  1. Laita valkosipuli mikroon. Lämmitä kuvun alla, täydellä teholla noin 20 sekunnin ajan.
  2. Ota valkosipuli pois mikrosta ja kuori se vaivattomasti

Aika helppoa eikö vain?! Jaa vinkki Facebookissa, jos uskot että ystäväsi haluaisivat kokeilla tätä niksiä! 

Lähde: brightside.me