Herkullisen aterian tunnistaa jo kotiovella houkuttelevasta tuoksusta.

Nämä ruoat sen sijaan löyhkäävät kymmenien metrien päähän, etkä taatusti halua koskea niihin pitkällä tikullakaan. Jotkut näitäkin kyllä syövät!

10. Uudelleenlämmitetty kala

Listan häntäpäätä pitää mikrossa uudelleenlämmitetty kala. Wall Street Journalin kyselyssä sitä pidettiin yhtenä pahimmista hajuntuottajista toimistotyöntekijöiden keskuudessa.

9. Natto

Natto on japanilainen herkku, joka valmistetaan käyneistä soijapavuista. Tuoksua kuvaillaan usein samalle kuin pari päivää käytetyissä sukissa.

8. Limburger-juusto

Yksi pahimmin haisevista juustoista. Juuston tuoksun (tai hajun) aikaansaa osin sama bakteerikanta, joka saa myös ihmisjalat haisemaan. Juusto on saanut nimensä belgialaiselta Limburgin kylältä.

7. Iru

Johanneksenleipäpuun käyneistä siemenistä valmistettava nigerialaisherkku, jota käytetään sellaisenaan kastikkeena mm. salaateille. Keitettynä se menettää osan löyhkästään, jolloin se toimii mm. aromivahventeena keitoissa ja muhennoksissa.

6. Doenjang

Tämä käyneistä soijapavuista valmistettu tahna löyhkää ammoniakille, mutta korealaiset syövät sitä kuin hullut puuroa.

5. Lipeäkala

Jouluisella kalaherkulla on faninsa ja vihaajansa. Kumpiin sinä kuulut?

4. Chòu dòufu – ”haiseva tofu”

Suosittu katuruoka Kiinassa. Tämä käyneistä soijapavuista valmistettu herkku tarjoillaan usein uppopaistettuna – kun puret hampaasi rapean rasvakerroksen läpi niin saat sieraimesi täyteen käyneen tofun eltaantunutta tuoksua.

3. Vieux Boulougne-juusto

Tämä pehmeä juusto on tieteellisin menetelmin todettu maailman haisevimmaksi. Juuston hajua kuvaavat sanat ”mätä” ja ”lanta”.

2. Hapansilakka

Länsinaapuriemme salainen ase – surströmming! Hapansilakan syönti on ehdottomasti kielletty useimmissa lentokoneissa, koska sen haju on lähes tappava. Katso täältä hapansilakan syömissuoritus.

1. Durian

Tämä hedelmä haisee niin pahalle että sen syöminen tuottaa tuskaa jopa L.A. Beastille:

Lähde: Delish

 

Kommentit

kommenttia