Kuulutko niihin ihmisiin jotka rakastavat juoda lasillisen viiniä tai pullollisen olutta, mutta tämän seuraukset pelottavat pitkällä aika välillä?

Jos vastasit ”kyllä”, niin tämä uutinen saattaa helpottaa oloasi… Alkoholi näyttäisi nimittäin olevan hyväksi sydämelle.

Sao Paolon Biomedical Science Institute yliopiston tutkimus osoitti että alkoholi voi vahvistaa sydäntä ja auttaa selviämään stressistä.

Olut ehkäisee stressiä

Tutkimus julkaistiin Cardiovascular Research -lehdessä aiemmin tässä kuussa.

Tutkijat kirjoittavat että keho tuottaa entsyymejä, jotka auttavat pilkkomaan alkoholissa olevia kemikaaleja. Samalla nämä entsyymit auttavat suojaamaan sydäntä.

Tutkimuksessa selvisi että alkoholi voi auttaa kehoa valmistamaan suojaavia entsyymejä.

Tutkijat käyttivät tutkimuksessa rottia ja seurausivat niiden sydämen hapenottokykyä 30 minuutin ajan, samaan aikaan he simuloivat sydäninfarktin. He antoivat rotille 2 oluttölkkiä vastaavan annoksen.

Tutkijat huomasivat että 50 prosenttia soluista kuoli sydäninfarktin aikana rotilla, jotka eivät saaneet alkoholia. ”2 tölkkiä” olutta saaneilla rotilla sydäninfarkti tappoi vain 30 prosenttia soluista.

Samaan aikaan huomattiin myös se että alkoholissa olevat kemikaalit stimuloivat entsyymien erittymistä, jonka ansiosta ne voivat lievittää mahdollisen sydänkohtauksen aiheuttamia vahinkoja.

DNA isossa roolissa

Tutkimuksessa halutaan painottaa että terveydelliset vaikutukset pätevät vain ihmisiin jotka juovat maltillisesti. Liika alkoholin käyttö aiheuttaa negatiivisia vaikutuksia ja nostaa sydänkohtauksen sekä muiden sairauksien riskiä.

Tutkimuksen mukaan DNA on merkittävässä asemassa. Tutkijat kertovat että on olemassa geneettinen mutaatio, jonka seurauksena keho tuottaa jopa 80 prosenttia vähemmän alkoholin kemikaaleja hajottavia entsyymejä.

Tämä uutinen oli mielenkiintoista luettavaa! 

Alkoholi ei näyttäisi olevan lainkaan niin haitallista, kunhan sitä muistaa nauttia kohtuullisesti. 

Moni on tällä hetkellä kesälomalla ja tällainen tieto ei varmasti ole haitaksi, jos tekee mieli juoda muutama viileä olut.