Tätä et varmastikaan tiennyt tulisista kastikkeista!

Grenoblen Yliopiston julkaiseman tutkimuksen mukaan miesten tulisten kastikkeiden käyttö on yhteydessä korkeaan testosteronitasoon. Testosteroni on niinsanottu ”alfauroshormoni”, jonka korkea määrä elimistössä saa miehet ottamaan riskejä ja olemaan seksuaalisesti aktiivisia.

Tutkimus suoritettiin käyttäen 114 Etelä-Ranskalaista miestä koehenkilöinä. Miehiltä otettiin tutkimuksen alussa kultakin sylkinäyte, josta mitattiin kehon testosteronitaso. Sitten miehille tarjottiin lautasellista perunamuusia ja tulista kastiketta.

Tulisen kastikkeen käytön ja testosteronitason yhteys oli selkeä: Ne miehet jotka päättivät lisätä tulista kastiketta perunamuusiinsa omasivat korkean testosteronitason.

Syy ja seuraus

Tutkimusen mukaan alfauroot siis tykkäävät käyttää tulisia kastikkeita, mutta voisiko vähemmän mieshormonia omaava mies nostaa testosteronitasoaan lisäämällä tulisten kastikkeiden käyttöä? Näin voi itse asiassa olla – rottakokeissa on saatu tähän viittaavia tuloksia. Tulokset ovat kuitenkin vasta alustavia, joten varmuutta asiasta ei ole.

Oli miten oli, nyt kannattaa herkutella tulisilla kastikkeilla – katso vaikka täältä mallia!

 

Lähde: FoodBeast / Telegraph