Kohtuus kaikessa ja erityisesti energiajuomien kanssa.

50-vuotias rakennusmies sai kuulla lääkäriltä järkyttävän diagnoosin sen jälkeen, kun hän oli juonut 4-5 energiajuomaa päivässä useamman viikon ajan. Mies ihmetteli, kun hän oli alkanut tuntea vatsakipua, väsymystä, pahoinvointia.

Hän kuvitteli, että kyseessä on vain flunssa, joka menee ohi, mutta mies päätti mennä kuitenkin lääkäriin, kun hänen virtsansa muuttui ruskeaksi ja raju oksentelu vain jatkui. Lääkärissä todettiin, että mies oli sairastunut hepatiittiin eli maksatulehdukseen. Tulehduksen syyksi epäiltiin niasiinia eli B3-vitamiinia, jota monet energiajuomat sisältävät runsaasti.

Syy energiajuomien litkimiseen oli se, että mies ei olisi omien sanojensa mukaan selvinnyt pitkistä päivistä ilman juomia. Tavalliset annosmäärät eivät ole keholle vaarallisia, mutta 4-6 energiajuoman nauttiminen päivässä asettaa maksan ja koko kehon kovaan koetukseen.

British Medical Journalin mukaan ihmisten tulisi olla tarkempia suosittujen juomien ja ruokien kanssa, jotta kehon vitamiinimäärät eivät nouse liian korkeiksi.

Myös vanhempien tulisi huolehtia siitä, että lapset eivät juo energiajuomia liikaa tai lainkaan.

Lähde: gizmodo.com