Chilien kasvatus kotona on helppoa ja hauskaa, jonka vuoksi olen itsekin kasvattanut niitä kotonani saaden satoa vain muutamassa kuukaudessa. Niksi ei vaadi sen kummempaa, sillä riittää että otat ruoanlaiton yhteydessä muutamia chilin siemenen talteen ja istutat ne multaan. Carolina reaperia ei valitettavasti saa jokaisesta ruokakaupasta, mutta voit kokeilla niksiä esimerkiksi habanerolla tai jalapenolla.

”Minun olisi pitänyt käyttää hanskoja, kun leikkasin chiliä – sormeni olivat nimittäin tuliset vielä seuraavanakin päivänä. Olen super-iloinen siitä, että tämä video onnistui. Carolina reaper on maailman tulisin chili, jonka keskimääräinen tulisuus on Scovillen asteikolla 1,6 miljoonaa, kun jotkin yksilöt ovat olleet jopa 2,2 miljoonaa Scovillea”, videon kuvaaja kommentoi.

Jotta Carolina reaperin tulisuus saisi paremman vertauskuvan niin chiliyhdistyksen mukaan esimerkiksi Tabascon tulisuus on Scovillen asteikolla 2500-5000.

Voit katsoa oheiselta videolta, kuinka upea kasvi maailman tulisimmasta chililajista kasvaa. Sanoisin että kasvi on kaunis ja sen hedelmät ovat herkullisen näköisiä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ulkonäkö saattaa pettää.

Jaa video Facebookissa, jos aiot kasvattaa chiliä kotonasi!