Warren Buffett on yksi maailman rikkaimmista miehistä ja epäilemättä maailman tunnetuin sijoittaja. Hän täyttää tänä vuonna 85 vuotta – ja johtaa edelleen miljardiluokan yritystään Berkshire Hathawayta. Hänen ruokavalionsa täytyy siis olla tarkkaan mietitty, vai?

Voi olla että se on tarkkaan mietitty, mutta minkään terveyssuositusten mukainen se ei taatusti ole. Buffett kertoo Fortune-lehdelle: ”Jos syön päivässä 2700 kilokaloria, niin neljäsosa siitä tulee Coca-Colasta. Juon vähintään viisi 3,5 dl annosta Coca-Colaa joka päivä. Juon kolme Kokista päivällä ja kaksi illalla.” Työpaikallaan Buffett juo tavallista Kokista ja kotonaan Kirsikka-Kokista.

Ei Buffett silti Kokista pelkältään juo – hän syö colan kanssa perunatikkuja. Buffettin suosimat UTZ-perunatikut ovat eräänlaisia kuivattuja ranskanperunoita. Haastattelupäivänä Buffett kertoi syöneensä aamiaiseksi suklaamurujäätelöä.

Ruokavaliolle löytyy kuin löytyykin perustelu

Useita vakuutusyhtiöitä omistavan sijoitusyrityksen johtajana Buffett luottaa vakuutusmatematiikkaan. Hän kertoo tarkastelleensa vakuutusyhtiöiden kuolintilastoja, ja huomanneensa että kuusivuotiaiden kohdalla kuolleisuus on matalimmillaan. Hän kertoo siis omaksuneensa kuusivuotiaan ruokavalion elääkseen pitkään itsekin. Tähän asti temppu näyttää toimineen hyvin!


Katso myös:
Coca-Cola-erikoisuuksia
Jäätelöherkkuja
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Fortune / Ilta-Sanomat

Kommentit

kommenttia