Tukholman keskilämpötila tammikuussa liikkuu noin -3 asteen tienoilla. Maria Granmarille ja Charles Sacilottolle tammikuu on kuitenkin huomattavasti lämpimämpi, sillä valtava kasvihuone ympäröi heidän taloaan.

”Tammikuun lopussa ulkona saattaa olla -2 astetta, mutta kasvihuoneessamme voi olla jopa 15-20 astetta lämmintä”, Sacilotto kertoo.

Hän sai inspiraation kasvihuoneen rakentamisesta ollessaan parisuhteessa arkkitehti Bengt Warnen kanssa, joka aloitti Naturhusin (Luonto Talo) suunnittelun vuonna 1974.

Aluksi Sacilotto etsi tyhjää tonttia, johon hän voisi rakentaa luonto talonsa. Loppujen lopuksi hän päätyi kuitenkin ostamaan kesämökin Tukholmasta. Warnen designia hyödyntämällä, hän rakensi kesämökin ympärille kasvihuoneen. Kasvihuoneen pinta-ala on lähes puolet koko kodin pinta-alasta, joten se jättää paljon tilaa puutarhuroinnille. Kasvihuoneen sisällä vallitsee Välimeren ilmasto, jonka ansiosta pariskunta voi kasvattaa muun muassa viikunoita, kurkkuja ja tomaatteja ympäri vuoden.

Kesämökin katolla on suuri lasinen kattoterassi, jota pariskunta käyttää kesäisin auringonottoon. Ainiin, muistinko mainita että mökissä on toimiva viemärijärjestelmä? Se ei myöskään ole liitettynä kaupungin viemäriverkkoon.

Katso upea video alapuolelta!

Tiedätkö viherpeukalon, joka rakastaisi tällaista kotia tai kesämökkiä? Jaa uutinen hänelle Facebookissa!