Jos satut joskus päätymään nudistilomakohteeseen…

tai muuten vain alastomaan seuraan ruokailemaan – niin tässä kymmenen tärkeää sääntöä miten käyttäytyä.

1. Ota mukaasi pyyhe ja istu sen päällä

Julkisista saunoista tuttu sääntö pätee nudistiruokailussa: Ei paljasta pyllyä tuolia vasten, vaan pyyhe tai pefletti alle.

2. Älä ryntää tuntemattomien kansoittamaan pöytään suin päin

Vaikka satunnaisten alastomien ihmisten kanssa samaan ruokapöytään ryntääminen voi tuntua hauskalta idealta, niin kannattaa silti pidättäytyä hieman. Nudistilomakohteissa ihmiset tuntevat usein toisensa hyvin, joten mihin tahansa pöytään ei kuulu hypätä kuin se olisi ruotsinlaivan buffetruokailupöytä. Odota kunnes sinut kutsutaan johonkin pöytään – sitten voit esittäytyä ja liittyä seuraan.

3. Aseta servetti syliisi syömisen ajaksi

Servetille on käyttöä riippumatta siitä ovatko syöjät puettuja vai ilkosillaan. Vaikka vaatteet onkin heitetty pois, ei hyviä tapoja kannata heittää naulaan niiden mukana.

4. Vältä kuumia ruokia ja grillejä

Nudistikohteissa grillaus on varsin yleistä ajanvietettä. Grillin lähelle ei kuitenkaan kannata tarpeettomasti mennä hengailemaan – syy tähän lienee selvä myös ilman mielikuvia tirisevistä makkaroista. Myöskään esimerkiksi kuumaa keittoa ei kannata tilata, koska se voi kaatua syliisi ja tehdä vielä normaaliakin pahempaa jälkeä.

5. Istu selkä suorassa

Huono ryhti korostuu kun olet ilkosillasi. Istu siis selkä suorana niin kuin äiti on opettanut.

6. Älä kurkottele

Mausteiden ja ruokien kurkottelu pöydän yli on huonotapaista vaatteet päälläkin, mutta se on sitä erityisesti silloin kun päälläsi ei ole rihman kiertämää. Pyydä siis vierustoveriasi ojentamaan haluamasi ruoat itsellesi – näin vältät tuimat katseet ja marinarakastikkeen sotkeman rintamuksen.

7. Istu normaalisti

Älä haarat levällään tai jalka toisen päällä. Ryhtisi pysyy parempana eikä kukaan joudu näkemään joitain mitä ei syödessään ehkä haluaisi nähdä.

8. Katse aina ruoassa tai silmissä

Muiden ruumiinosien kuin silmien tuijottelu ei kuulu hyviin käytöstapoihin nudistipöydässä.

9. Ruokaporno on ok, mutta…

Ruoat voi kyllä kuvata Instagramiin niin kuin melkein kaikki nykyään tuntuvat tekevän, mutta älä kuvaa muita kanssaruokailijoita ellet ole saanut heiltä erikseen lupaa siihen.

10. Ota rennosti

Nudistiruokailua ei kannata jännittää. Siinä on itseasiassa monia hyviä puolia: Sinun ei tarvitse vaivata päätäsi sillä mitä pistäisit päällesi. Säästät myös pesukoneen käyttökuluissa. Edes vyötä ei tarvitse löysätä syömisen jälkeen!

 

Katso myös:

Lisää ruokamaailman outouksia

Lähde: BonAppetit


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

kommenttia