Monet ostavat ruokansa isoissa pakkauksissa säästääkseen kilohinnassa, mutta se ei useinkaan kannata.

Syy on simppeli: mitä isompia pakkauksia ostat, sitä herkemmin ruoka ehtii pilaantua. Eräiden arvioiden mukaan jopa kolmasosa kaikesta ruoasta päätyy kaatopaikalle – osasyynä tälle on jääkaappeihin unohtuneet, liian suurissa pakkauksissa ostetut ruoat.

Tässä kolme parempaa tapaa säästää ruokakuluissa:

1. Shoppaile useammin

Jos ostat kerralla koko viikon ateriatarpeet, niin on helppoa nähdä miten suunnitelmat voivat mennä pieleen: Jos päädytkin ruokailemaan ravintolassa parina iltana viikosta, saattavat raaka-aineet jäädä käyttämättä kunnes ne ovatkin jo vanhentuneita. Ratkaisu on simppeli: osta vähemmän mutta useammin, tarpeen mukaan.

2. Pakasta

Moni on tottunut löytämään leipälaatikon pohjalta homeisia paahtoleipiä, jotka ovat unohtuneet sinne kun uudempi satsi on heitetty niiden päälle. Pakastamalla leivät saat pidennettyä niiden käyttöikää moninkertaisesti. Niiden paahtaminen käy yhtä helposti kuin huoneenlämpöistenkin. Pakastamalla pidennät oleellisesti myös lihan ja maitotuotteiden käyttöikää.

3. Suosi alennustuotteita

Kun ostat useammin (ks. kohta 1), törmäät useammin myös alennushinnoilla myytäviin tuotteisiin joiden parasta ennen- tai viimeinen käyttöpäivä on lähellä. Ostamalla -30% tai -50% -tuotteita, säästät kilohinnassa enemmän kuin jos ostaisit ruoat isoissa pakkauksissa.

Millaisin konstein sinä säästät ruokalaskuissasi? Kommentoi!

Lähde: Lifehacker