Kananmunat säilyvät yleensä vielä pitkään parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin. Tässä artikkelissa kerromme helpon kikan, miten voit kokeilla, onko munat vielä hyviä, ja miten kananmunat tulisi säilyttää.

Näin säilytät kananmunat oikein

Kananmunat kannattaa säilyttää omassa kennossaan, sillä se estää niihin tarttumasta hajuja ja makuja. Lisäksi se estää munien haihtumista. Munat säilyvät parhaiten viileässä, joten jos kotoasi löytyy viileäkaappi, se on paras paikka säilöä munia. Harvassa kodissa kuitenkaan sellaista on, joten suosittelemme jääkaappia, vaikka munat säilyvät huoneenlämmössäkin. Pääasia kuitenkin on, että lämpötila ei muutu. Joten jos päätät säilyttää munia huoneenlämmössä älä siirrä niitä kesken kaiken jääkaappiin. Leipomiseen käytettävät munat sen sijaan kannattaa nostaa jääkaapista lämpenemään hieman ennen leipomista.

Kokeile vesilasikikkaa, niin tiedät ovatko munat vielä hyviä

Kananmunia ei kannata heittää pois parasta ennen päiväyksen jälkeen. Munat voiva säilyä pitkäänkin, joten ei kannata tuijottaa pakkauksen päivämäärää sokeasti. Helppo ja hajuton tapa on kokeilla munan syömiskelpoisuutta on, että laitat sen vesilasiin. Jos kananmuna jää kellumaan, se on pilalla. Jos se uppoaa voit vielä käyttää sen!

Luota kuitenkin aina aisteihisi. Mikäli kananmuna haisee tai näyttää pilaantuneelle, älä syö sitä!

Lähde: Newsner
Kuva: Peggychoucair Pixabaystä

Jaa kananmunaniksi kaikille!