Maailma on täynnä outoja ruokia ja makuelämyksiä. Tässä niistä kahdeksan.

1. Tonnikalan silmät

Tätä herkkua syödään Japanissa, missä tonnikalan silmiä voi löytää ihan tavallisistakin ruokakaupoista.

2. Smalahove

Norjalaiset syövät joulunalusaikaan varsin erikoista herkkua: Lampaanpäätä jota on savustettu ensin pari päivää. Kyllä, pää syödään silmineen, kielineen kaikkineen. Katso alta yksi syömissuoritus – jos uskallat.

3. Grillattu alligaattori

Alligaattoria grillataan ainakin Yhdysvaltain eteläisimmissä osavaltioissa. Alla BBQ Pit Boys -kanavan poikien taidonnäyte.

4. Grillatut ankanpäät

Bangkokilaista katuruokaa – nam nam!

5. Lepakkokeitto

Jos ikinä eksyt Mikronesiassa sijaitsevalle Palaun saarelle, niin sinulle saatetaan hyvinkin tarjota tätä hedelmälepakoista valmistettua keittoa. Lepakot keitetään sellaisenaan: Karvoineen ja kokonaisina.

6. Balut

Kambodzalainen balut tarkoittaa ankanmunaa, jonka sisällä oleva ankanpoikanen on ehtinyt kehittyä jo sikiöasteelle. Perinteinen herkku.

7. Tuhatvuotinen muna

Kiinalainen herkku, joka valmistetaan säilömällä kananmuna saven ja suolan sekoitukseen. Nimestään huolimatta munaa ei säilötä ihan tuhatta vuotta, vaan muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen – riippuen valmistusmenetelmästä.

8. Linnunpesäkeitto

Tämä aasialainen keitto on paikallisten keskuudessa korkealle arvostettua sen harvinaisuuden vuoksi. Keittoon on sekoitettu linnunpesiä, jotka ovat linnun syljestä valmistettuja.

Katso myös:
Lisää ruokamaailman erikoisuuksia

Lähde: Diply

Kommentit

kommenttia