Teen juomiselle on monta hyvää syytä.

Tässä niistä kahdeksan.

Hyviä syitä hörppiä teetä joka päivä:

1. ”Keep it simple”

Teen valmistamiseen et tarvitse kuin kuumaa vettä, teetä ja kupin. Kahvin valmistamiseen tarvitset hervottoman laitteen jota kahvinkeittimeksikin kutsutaan. (Tai no… et välttämättä tarvitse)

2. Vihreä tee auttaa pitämään luusi vahvoina

Erään tutkimuksen mukaan vihreän teen säännöllinen juominen ehkäisee osteoporoottisia luunmurtumia.

3. Musta tee näyttäisi ehkäisevän pahanhajuista hengitystä

Kärsitkö pahanhajuisesta hengityksestä – hienommin ilmaistuna halitoosista? Kokeile juoda makeuttamatonta mustaa teetä! Chicagolaistutkimuksen mukaan mustan teen polyfenolit ehkäisevät plakin muodostumista hammaskiilteeseen – näin mustan teen juojat hoitavat samalla kertaa sekä hampaidensa terveyttä että pitävät hengityksensä raikkaana.

4. Kiinassa tee ei ole vain mukava seurustelujuoma – se on välttämättömyys

Kiinassa hyvin tunnettu sanonta väittää, että elämässä on seitsemän välttämättömyyttä: ”Polttopuut, riisi, öljy, suola, kastike, etikka ja tee”. Kaikki muu on enemmän tai vähemmän turhaa.

5. Tee auttaa rentoutumaan

Erityisesti rohtovirmajuuritee näyttää tepsivän uniongelmista kärsivillekin: Eräässä saksalaistutkimuksessa 202:lle koehenkilölle juotettiin joko rohtovirmajuuriteetä tai unilääkettä. Rohtovirmajuuriteetä juoneet koehenkilöt kertoivat nukkuneensa keskimäärin yhtä hyvin kuin unilääkettä saaneet koehenkilöt.

6. Yhdysvaltain presidentteihinkin kuuluu teemiehiä

Heti presidentiksi tultuaan Barack Obama tilasi Valkoisen Talon keittiökaapit täyteen suosikkiteetään: Black Forest Berry ja Green Dragon -nimisiä teelaatuja.

7. Ehkäise allergiaoireet jo ennen kuin ne iskevät

Erään alustavan tutkimuksen mukaan nokkostee näyttäisi ehkäisevän keväisiä allergiaoireita. Aloita siis teen tankkaaminen jo hyvissä ajoin ennen kuin puut ja pensaat puhkeavat kukkaan.

8. Tee on parempi vaihtoehto kuin pelkkä vesi

Vesi on yksi elimistömme tärkeimmistä ainesosista, mutta kraanaveden juomisen sijaan kannattaa suosia teetä. Syy piilee teen sisältämissä antioksidanteissa: Ne ovat melkoinen terveysbonus jota vedestä et saa.

 

Katso myös:

Lisää teeinspiraatiota

 

Lähde: Huffington Post