Oletko lyöttäytynyt yhteen ruokaa rakastavan ihmisen kanssa? Onneksi olkoon! Saat luultavasti herkutella hyvillä ruoilla sydämesi kyllyydestä.

Jotta kuitenkin välttäisit päätymisen kolmanneksi pyöräksi kumppanisi ja ruoan välisessä suhteessa, sinun on syytä tietää muutama asia.

1. Kohtele veitsiä hienovaraisesti

Älä heitä ruoanlaiton jälkeen veitsiä lavuaariin kuin tiskirättejä. Älä myöskään laita veitsiä tiskikoneeseen, vaan pese ne aina ruoanlaiton jälkeen käsin.

2. Kun kumppanisi kysyy ruokatoiveitasi, älä ikinä vastaa ”Ihan sama”

”Minulla ei ole nälkä” tai ”Syödään mitä sinä haluat” ovat vastauksina ok, mutta ”Ihan sama” on kuin rätti vasten kasvoja. Jos välität kumppanistasi, välität myös ruokavalinnoista.

3. Älä vedä nopeita johtopäätöksiä ruokatottumuksista

Vaikka kumppanisi söisi raakaa lehtikaalisalaattia lounaaksi niin se ei tarkoita etteikö hänelle voisi joskus maistua leffailta sipsien ja suoraan purkista lusikoitavan jäätelön parissa.

4. Sopikaa tiskaamisesta

Jos kumppanisi on velho ruoanlaitossa ja haluaa useimmiten tehdä ruoan, niin on luultavasti hyvä sopia että sinä hoidat tiskit. Sopikaa kuka tiskaa ja kenenkä luona.

5. Älä pelästy keittokirjojen määrää

Määrä on suuri ja sitä ei tule pelätä. Muutamasta keittokirjasta luopumista voi ehdottaa korkeintaan siinä vaiheessa jos ja kun muutatte yhteen, mutta silloinkin vain hyvin harkitusti.

6. Jaa annoksistasi

Valmistaudu jakamaan aina muutama maistiainen annoksistasi kun menette ulos syömään. Ajan myötä opit nauttimaan jopa annosten puolittamisesta kumppanisi kanssa.

7. Suhteen todellinen koetinkivi: Ostoslistat

Parisuhteessa kuin parisuhteessa tärkeintä on toimiva kommunikointi. Ostoslista on yksi tärkeimmistä kommunikoinnin muodoista ruokaa rakastavan kumppanin kanssa. Varmista siis ennen kauppaan lähtöäsi että olet ymmärtänyt kaikki listan kohdat varmasti oikein ja että mikään tärkeä ainesosa ei jäänyt merkkaamatta.


Katso myös:
Lisää vinkkejä keittiöön
Lisää ruokaan ja hyvinvointiin liittyviä juttuja
Lähde: TheKitchn
Kuva: Bukephalos