6 syytä syödä enemmän kaurapuuroa

Kaurapuuroa on pitkään pidetty tylsänä arkiruokana.

Viimeaikoina kaurapuuro on kuitenkin kokenut eräänlaisen uudelleentulemisen: sitä tarjoillaan ravintoloissa ja puurobaareissa katujen kulmilla.

Kaurapuuron comebackille onkin monta hyvää syytä. Tässä niistä kuusi.

6 syytä syödä enemmän kaurapuuroa:

1. Kaurapuuro pitää sinut kylläisenä pidempään kuin moni muu aamiaisruoka

Kaurapuurossa on paljon kuituja jotka pitävät olosi kylläisenä pidempään kuin esimerkiksi aamiaismurot. Aiheesta on olemassa jopa tieteellinen tutkimus, joten totta se on!

2. Kaurapuuro auttaa alentamaan kolesterolia

Kaurapuuron sisältämä kuitu auttaa myös pitämään huonon LDL-kolesterolin määrän verenkierrossa alhaisena. Korkea LDL-kolesterolipitoisuus nostaa riskiä sairastua mm. sydän- ja verisuonitauteihin. (lähde)

3. Kaurapuuro alentaa riskiä sairastua syöpään

Kuitupitoisten ruokien syömisen on lukuisissa tutkimuksissa todettu olevan yhteydessä alentuneeseen riskiin sairastua mm. suolistosyöpiin. Kaurapuurossa on paljon terveellisiä, syöpää torjuvia kuituja.

4. Kaurapuuro suojaa sydäntä

Kaurapuurossa on sydäntä suojaavaa lignaania. Lignaania on myös mm. sellaisissa superfoodeissa kuin parsakaali ja pellavansiemenet. Lisäksi mm. Harvardin tuore suurtutkimus puhuu kaurapuuron ja muiden täysjyvätuotteiden puolesta: Niiden syöminen todella pidentää elämää ja parantaa terveyttä.

5. Kaurapuuro on halpaa

Yksi lautasellinen kaurapuuroa maksaa vain joitain kymmeniä senttejä. Juurikaan halvemmalla et voi mahaasi täyttää!

6. Kaurapuuro ei ole tylsää

Kaurapuuro on kaikkea muuta kuin tylsää – sitä voi tuunata loputtomasti. Oikeastaan kaurapuuron paras puoli on juuri se, että sen maku on luontaisesti mieto – sen kanssa käy siis lähes mikä vain. Katso täältä mitä kaikkea kaurapuurosta voikaan tuunata!

 

Lähde: Huffington Post / Iltalehti