Miksi sama salaatti maistuu eri paikassa erilaiselta?

Oletko huomannut että ravintolassa ostamasi salaatti vain maistuu jostain syystä usein paremmalle kuin se jota kotona teet?

Tässä viisi syytä miksi näin on.

1. Ravintoloissa salaatteihin lisätään usein suolaa

Kyllä, suoraan salaattiin – ei siis pelkästään salaatinkastikkeeseen. Kokeile lisätä ripaus merisuolaa salaattiisi niin huomaat itsekin selkeän eron.

2. Ravintoloissa ei rasvaa säästellä

Kokit tietävät tarkalleen miten maut taiotaan esiin, ja rasva on tärkeässä roolissa siinä tehtävässä. Ravintoloissa ei oliiviöljyä ja eläinkunnankaan rasvoja säästellä – edes salaattien valmistamisessa. Jos salaatissasi on pekonia, niin mitä todennäköisimmin koko salaatti on myös käsitelty lorauksella pekonirasvaa.

Älä sinäkään pelkää rasvaa salaattia valmistaessasi, vaan lisää sitä kunnon loraus. Ja jätä rasvattomat salaatinkastikkeet kaupan hyllylle.

3. Ravintoloissa tarjoillaan määrää ja laatua

Kokit tekevät työkseen ruokaa lähes joka päivä, usein kymmentuntisia päiviä. He ovat hyviä työssään ja se näkyy myös salaattisi laadussa. Ravintolasalaateissa on käytetty yleensä useampia raaka-aineita kuin kotikokit käyttävät, ja kyseisten raaka-aineiden yhteensopivuus on tarkkaan harkittu.

4. Ravintoloissa käytetään isoja salaattikulhoja salaattien valmistamiseen

Mitä väliä salaattikulhon koolla on? Varsin paljonkin. Kun salaatti valmistetaan isossa kulhossa, se saadaan sekoitettua tehokkaammin. Näin esimerkiksi caesarsalaatti saa oikeanlaisen koostumuksensa, kun kastike ja salaatti sekoittuvat tasaisesti. Salaatista tulee myös ilmavampi kun sitä on tilaa sekoitella.

5. Joku muu on valmistanut salaattisi

Enemmän psykologiaa kuin ”aito makuasia” – ravintolasalaatti maistuu usein paremmalta vain siksi että joku muu on sen tehnyt!

 

 

Katso myös:

Salaatti-inspiraatiota

 

 

Lähde: TheKitchn

Kommentit

kommenttia