Nämä prosessoidut ruoat voivat yllättää terveellisyydellään.

Olemme varoitelleet lukijoitamme prosessoidun ruoan vaaroista jo pitkään. On kuitenkin olemassa muutamia prosessoituja ruokia, jotka ovat kohtuudella käytettyinä terveellisiä. Tässä ne ovat.

5 prosessoitua ruokaa ja juomaa, jotka ovatkin terveellisiä:

1. Kreikkalainen jogurtti

Kaikki jogurtti mitä kaupasta saa on jossain määrin prosessoitua. Kreikkalainen jogurtti on kuitenkin yksi ylivoimaisesti terveellisimmistä jogurttivalinnoista: Siinä on paljon kalsiumia, proteiinia, vitamiineja ja probiootteja. Sitä ei ole myöskään kyllästetty sokerilla kuten monet jogurtit on.

2. Kahvi

Jos kahvi voidaan lukea prosessoiduksi – onhan se jauhettua – niin se kuuluu ehdottomasti tälle listalle. Suosi kuitenkin luomukahvia, jota ei ole ruiskutettu kasvinsuojeluaineilla. Kahvissa on mm. magnesiumia ja B-vitamiinia sekä antioksidantteja, joiden on todettu jopa pidentävän elinikää.

3. Kaakaojauhe

Makeuttamaton kaakaopapujauhe on superterveellinen lisä esimerkiksi aamiaispuuroon. Se mm. alentaa verenpainetta ja tasoittaa veren sokeriarvoja.

4. Manteli- kookos- ja soijamaito

Yllämainituista kasvikunnan tuotteista valmistetut ”maidot” ovat varsin terveellisiä korvikkeita aidolle maidolle.

5. Pähkinälevitteet

Maapähkinä- ja hasselpähkinävoi kuuluvat sallittujen herkkujen listalle, vaikka ovatkin prosessoitua ruokaa. Tarkista kuitenkin pakkauksesta että voin valmistuksessa ei ole käytetty aineita joita et osaa lausua. Muista myös kohtuus!

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Womanitely

Kommentit

kommenttia