Miksi esimerkiksi täysjyvä- ja luomuleivät ovat usein arvokkaampia kuin vitivalkoiseksi prosessoidut leivät? Tälle on muutama syy.

 

1. Säilyvyys

Mitä prosessoidumpaa ja lisäainepitoisempaa ruoka on, sitä pidempään se säilyy myyntikelpoisena kaupan hyllyillä. Koska prosessoitujen ruokien hävikki on pientä, ne tulevat edullisemmaksi tuottajille ja kaupoille. Kauppa voi siirtää osan tästä hyödystä kuluttajille edullisempina hintoina.

 

2. Suurtuotannon edut

Monet prosessoidut ruoat ovat suurten ruokatehtaiden tuottamia. Kun suuryritykset valmistavat – nimensä mukaisesti – suuria määriä jotakin tuotetta, ne pystyvät painamaan kyseisen tuotteen yksikköhinnan alas. Kun suuriin tuotantomääriin yhdistetään prosessoitujen ruokien pitkä säilyvyysaika, tuotteelle voidaan asettaa kaupassakin hyvin kilpailukykyinen hinta.

 

3. Terveellisyysimago

Luonnollisuus on jo pitkään ollut trendikästä. Monien täysjyvätuotteiden luonnollisuutta korostetaan kalliilla mainoskampanjoilla ja tarkoin rakennetuilla mielikuvilla. Näiden markkinointitoimien avulla tuotteista voidaan periä korkeampaa hintaa. Pitkälle prosessoidut tuotteet sen sijaan ovat usein ”bulkkitavaraa” johon liittyviä mielikuvia ei aina yritetäkään pönkittää.

 

 

Katso myös: Täysjyväherkkuja

Lähde: MentalFloss

Kommentit

kommenttia