Vinkkejä keittiövälineiden pesuun.

Näin peset keittiövälineet oikein:

1. Puiset leikkuulaudat

Puisia leikkuulautoja ei kannata pestä astianpesuaineella, koska pesuaine ei pääse vaikuttamaan kaikkiin puun koloihin ja huokosiin. Toisaalta jos se pääseekin, niin se voi jäädä sinne ja tuoda ikävää pesuaineen makua myös pilkottaviin ruokiin.

Oikea tapa puhdistaa puinen leikkuulauta on käyttää puolikasta sitruunaa ja suolaa: Hiero suolaa leikkuulautaa vasten sitruunanpuolikkaalla. Näin kaikki lika ja tahrat irtoavat ja leikkuulauta on huuhtelun jälkeen kuin uusi. Katso alta Everyday Food -kanavan Thomas Josephin mallisuoritus.


2. Blenderi

Blenderi näyttää siivottomalta jos sen jättää smoothien valmistuksen jälkeen pesemättä. Blenderi onkin syytä puhdistaa usein ja perusteellisesti. Oletko sattunut ajattelemaan, että paras tapa puhdistaa blenderi on tehdä ”pesuainesmoothie”?
Ei siis muuta kuin lämmintä vettä ja pesuainetta blenderiin ja suristelemaan!


3. Juustoraastin

Juustoraastimen saat puhtaaksi helpoiten raastamalla sillä perunaa! Perunassa oleva oksaalihappo vie lian ja juustonjämät mennessään. Jos raastin ei ole aivan törkyisen likainen, niin perunaraasteesta voi valmistaa vaikka röstiperunoita. Katso täältä perunarösti-inspiraatiota!

Katso myös:

Lisää käteviä keittiöniksejä

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia