Ruokiin liittyy paljon uskomuksia ja suoranaista taikauskoa.

Tässä viisitoista erikoisinta uskomusta eri puolilta maailmaa.

1. Valkosipuli

Runsas valkosipulin syöminen saattaa häätää ympäriltäsi tavalliset kuolevaisetkin, mutta uskomusten mukaan myös vampyyrit pysyvät loitolla. Katso myös: Valkosipuliherkkuja.

2. Kananmunat

Kananmunat symboloivat hedelmällisyyttä. Tämän vuoksi jotkut viljelijät ovat ripotelleet rikottuja kananmunia pelloilleen paremman sadon toivossa. Tiesitkö myös että jos löydät kaksi keltuaista yhdestä munasta niin joku läheisesi menee pian naimisiin tai saa kaksoset? Katso myös: Herkkuja kananmunasta.

3. Suola

Suolan kaataminen pöydälle tuo huonoa onnea. Voit korjata tilanteen heittämällä suolaa oikealla kädelläsi vasemman olkapääsi yli taaksesi. Kannattaa tosin tarkistaa ettei takanasi ole ketään, tai tuloksena voi olla entistä enemmän huonoa onnea.

4. Leipä

Jos leikkaat leipää ja huomaat että leivän sisällä on valtava ilmakupla, niin tämä tarkoittaa että sinä itse tai joku läheisesi kuolee pian! Leivän sisään jäänyt ilmakupla symboloi arkkua… huh! Nyt tarkkana sitten siellä leipomolla ettei tällaisia leivänkannikoita pääse liikaa kauppojen hyllyille… Katso myös: Leipäherkkuja.

5. Nuudelit

Kiinassa nuudelit symboloivat elämää. Pitkät nuudelit symboloivat pitkää elämää, joten nuudeleita ei tulisi koskaan leikata lyhyeksi. Tämän vuoksi kiinalaiset ryystävät nuudelit pitkinä eivätkä koskaan leikkaa niitä veitsellä. Katso myös: Nuudeliherkkuja.

6. Tee

Tiesitkö, että maitoa ei koskaan tulisi lisätä teehen ennen sokeria, ellet sitten halua pysyä ikisinkkuna? Se nimittäin tarkoittaa huonoa avio-onnea. Jos sokeri jää sekoittamisesta huolimatta kupin pohjalle, se tarkoittaa että joku on rakastunut sinuun. Jos kaadat teet pöydälle, se tarkoittaa että muukalainen tulee pian vierailulle kotiisi. Katso myös: Teeinspiraatiota.

7. Kahvi

Jos kahvisi pinnalla on kuplia, niin ne tulisi poimia lusikalla ja nielaista. Näin sinua voi kohdata äkkirikastuminen! Katso myös: Kahvi-inspiraatiota.

8. Appelsiini

Kun annat jollekulle appelsiinin, saat hänet rakastumaan itseesi. Katso myös: Appelsiiniherkkuja.

9. Riisi

Tuoretta avioparia kuuluu pommittaa riisillä, koska se tuo kuulemma parille onnea, vaurautta ja terveyttä. Katso myös: Riisiherkkuja.

10. Hopeiset aterimet

Jos pudotat lattialle haarukan, saat vieraaksesi naisen. Jos pudotat veitsen, mies tulee kyläilemään. Jos pudotat lusikan, kyläilemään saapuu lapsi. Jos pudotat siis koko aterinsetin lattialle niin voit odottaa koko pienen suvun tulevan ovellesi lähitulevaisuudessa koputtelemaan. Tarkkana siis astianpesukonetta purkaessa!

11. Persilja

Persiljan kylväminen puutarhaan avittaa naista tulemaan raskaaksi. Älä kuitenkaan anna persiljaa kenellekään lahjaksi, koska se tuo huonoa onnea. Miten ihmeessä persiljan antaminen lahjaksi voisikaan tuoda onnea, olisihan se aika typerä lahja… Katso myös: Persiljaisia herkkuja.

12. Chilipippurit

Chilipippuria ei tulisi antaa kaverille suoraan käteen, koska se johtaa ongelmiin kaverisuhteessa. Chili tulisi asettaa pöydälle mistä kaveri voi sen ottaa itse. Katso myös: Chiliherkkuja.

13. Maapähkinät

Maapähkinöitä ei tulisi syödä minkäänlaisissa esityksissä tai kilpailuissa, koska niiden syöminen tuo näyttelijöille tai kisailijoille huonoa onnea. Katso myös: Maapähkinäherkkuja (kotona syötäväksi).

14. Syntymäpäiväkakut

Antiikin kreikkalaiset uskoivat että pahat henget häipyvät kun syntymäpäivänä toivotetaan hyvää syntymäpäivää ja poltetaan kynttilöitä. Myös syntymäpäiväkakkutraditio syntyi antiikin Kreikassa, mutta kakulla juhlistettiin kuun jumalatar Artemista. Katso myös: Kakkuinspiraatiota.

15. Banaanit

Älä ikinä ota kalastusreissulle evääksi banaania: Se enteilee nimittäin huono kalaonnea. Myöskään ruotsinlaivalle ei kannata ottaa banaania evääksi, koska pahimmillaan botski voi eksyä reitiltään ja koko laivareissu mennä pipariksi. Katso myös: Banaaniherkkuja.

 

Lähde: Huffington Post