Tässä muutama perin hyödyllinen vinkki päivälliskutsujen pitäjälle. Pistä vinkit talteen ja jakoon kaverillekin!

 

 

1. Ei jääpalakonetta? Ei hätää

…kunhan olet liikkeellä ajoissa. Valmista jääpaloja jääpalamuotilla ja säilö niitä isoon rasiaan pakastimeesi odottamaan päivälliskutsuja.

 

 

2. Tuunaa jääpalasi

Päivälliskutsut ovat hyvä hetki säväyttää astetta erikoisemman näköisillä (ja makuisillakin) jääpaloilla – katso täältä mallia.

 

 

3. Tee lista kutsutuista ja kutsuttavista

Pidä huoli että pysyt kartalla kuinka moni on kutsuttu ja kuinka moni on tulossa.

 

 

4. Vältä kiusausta kokeilla jotain erikoista ja eksoottista

Päivälliskutsut eivät ole ehkä oikea paikka kokeilla jotakin erikoista japanilaista kalahyydykettä, jos et ole varma sen onnistumisesta. Tuloksena voi olla pahimmillaan vatsatautiepidemia. Pitäydy ruoissa joiden valmistamisen hallitset. Esimerkiksi kanaruoat ovat yleensä varma ja lähes kaikille kelpaava valinta.

 

 

5. Merkkaa lasit

Voit ehkäistä valtavan tiskivuoren syntymistä hieman, kun jokaisella vieraalla on oma viinilasinsa koko illaksi. Katso tämä näppärä liitutaulumaalikikka jolla viinilasien merkkaaminen muuttuu hauskaksi ohjelmanumeroksi.

 

 

6. Aseta snacksit hopeisiin tai lasisiin kulhoihin

Sipsit, pähkinät, hedelmät… kaikki näyttävät paremmilta kauniista kulhoista tarjoiltuina.

 

 

7. Varmista vieraille mukavat wc-asioinnit

Tarkista että wc:ssä on kaikki kohdallaan: Riittävästi paperia ja mielellään myös raikastava tuoksusuihkutin. Varmista ettei yhdenkään päivällisvieraan tarvitse päätyä noloihin tilanteisiin tai paniikkiin wc:ssä esimerkiksi temppuilevan wc-huuhtelunapin vuoksi.

 

 

8. Älä ota baarimikon roolia

Päivälliskutsuilla kannattaa suosia seisovan pöydän mallia niin ruokien kuin juomienkin osalta. Näin itselläsikin on hauskempaa ja voit keskittyä jutusteluun ruokailun lomassa.

 

 

9. Valmista niin paljon etukäteen kuin voit

Mitä vähemmän sinulla on tehtävää kutsujen aikana, sitä enemmän ehdit jutella vieraiden kanssa.

 

 

10. Esittele vieraat toisilleen aina kun uusia kasvoja tulee

Unohda nimitarrat ja kaiken maailman tutustumisleikit. Aina kun uusi ja muille ennaltatuntematon vieras saapuu paikalle, ohjaa hänet muutaman hengen seurueeseen ja esittele heidät toisilleen. Kun jutustelu lähtee käyntiin, voit poistua paikalta.

 

 

11. Laita taustalle musiikkia soimaan

Musiikkivalinnat voivat olla erikoisempiakin, kunhan taustalla soi jotakin. Tämä on tärkeää etenkin jos seurueessa on toisilleen tuntemattomia ihmisiä – musiikki täyttää sopivasti hiljaiset hetket ja voi tarjota puheenaiheita.

 

 

12. Rentoudu äläkä kiirehdi poislähtöä

Muista että oleellisinta on että kaikilla on mukavaa kutsuillasi. Älä kiirehdi poislähtöä, vaan tarjoa kahvit ja vaikka jälkiruokadrinkit. Varaa aikaa kaikkien vieraiden kanssa jutusteluun.

 

 

Katso myös:

Lisää vinkkejä ruoanlaittoon

 

 

Lähde: BBC Good Food, SheKnows 1, 2, 3

Kommentit

kommenttia