Banaani on luonnon oma energiapatukka.

Banaanin luontaiset sokerit – glukoosi, fruktoosi ja sakkaroosi – antavat hyvän energiabuustin silloin kun sitä tarvitset. Lisäksi banaanissa on tärkeitä hivenaineita kuten kaliumia ja kuitua.

10 syytä, miksi sinun kannattaisi syödä enemmän banaania:

1. Masennus

Kyselytutkimuksen mukaan banaanin syöminen helpottaa masentuneisuuden tunnetta. Banaanin sisältämä tryptofaani-proteiini on todennäköisesti vaikutuksen takana.

2. Anemia

Banaanissa on rautaa, mikä ehkäisee anemiaa.

3. Verenpaine

Banaanissa on paljon kaliumia, mutta vähän suolaa. Tämä yhdistelmä tekee banaanista erinomaisen välipalan korkeasta verenpaineesta kärsiville.

4. Ummetus

Kuitupitoinen banaani auttaa palauttamaan suolen normaalin toiminnan.

5. Närästys

Banaani on myös luontainen korvike närästyslääkkeille, koska sillä on vastaavanlaisia antasidisiä vaikutuksia.

6. Aamupahoinvointi

Banaani on yksi parhaista välipaloista isompien aterioiden välillä. Se pitää verensokerisi tasaisena ja ehkäisee aamupahoinvointia.

7. Hyttysten puremat

Älä huido, ota banaani! Kokeile hieroa hyttysenpuremaa banaaninkuoren sisäosalla. Monet kokevat tämän auttava: turvotus laskee ja kutina vähenee.

8. Krapula

Vaivaako krapula? Tee itsellesi tehosekoittimella pirtelö, jossa on banaania, maitoa ja hunajaa. Maito nesteyttää kehoasi samalla kun banaani ja hunaja tuovat verensokerisi takaisin normaalille tasolle.

9. Stressi

Banaanissa on B-vitamiinia, joka rauhoittaa keskushermostoa.

10. Mahahaava

Banaani neutraloi mahan liiallista happopitoisuutta. Se käy pehmeän rakenteensa vuoksi muutenkin hyvin herkkävatsaisille välipalaksi.

 

Katso täältä herkullisia banaanireseptejä!

 

Lähde: Pulptastic

Kuva: Josh Estey

Kommentit

kommenttia