Ruoka-allergioita on monilla ja niitä löytyy jos jonkinmoisia. Eräällä Yhdysvaltain Utahista kotoisin olevalla 19-vuotiaalla pojalla ovat asiat astetta vakavammalla tolalla: Hän on nimittäin allerginen kaikelle ruoalle.

 

People.com uutisoi Alex Viskeristä, pojasta joka kärsii syndroomasta joka estää häntä syömästä mitään. Visker kertoo People.comin haastattelussa, että muistaessaan äidin paistaman lasagnen tai lapsuuden suklaiset syntymäpäiväkakut hänen on vain juostava huoneeseensa ja yritettävä unohtaa koko ajatus. Jos Visker söisi jotain, siitä seuraisi monta päivää kestävää pahoinvointia, päänsärkyä, vatsavaivoja ja äärimmäistä väsymystä.

Viskerin korkeiden lääkityskulujen kattamiseksi on avattu myös joukkorahoitussivu, jolla on kirjoitushetkellä kerättynä noin 13 000 dollaria tavoitellusta 30 000 dollarista.

 

”Kokkaan kavereille”

Visker kärsi koko lapsuutensa edelläkuvatuista oireista, kunnes sai lopulta oikean diagnoosin vaivoihinsa: Häntä vaivaa geneettinen syndrooma, jonka seurauksena hänen elimistönsä sidekudossolut eivät aktivoidu kuten niiden pitäisi. Tästä syystä hän ei voi edes pistää ruokaa suuhunsa, saati sitten niellä sitä. Hän saa ravintonsa nestemäisenä, pullosta suoraan letkun kautta mahalaukkuun.

 

Visker kertoo kuitenkin olevansa onnellinen että syy vaivoille on löytynyt ja että hän saa elää. Hän kertoo People.comille: ”Kokkaan mielelläni kavereilleni. En halua että kukaan tuntee ettei seurassani ole soveliasta syödä”

”Kaikki nyky-yhteiskunnassa pyörii ruoan ympärillä, mutta olen oppinut elämään asian kanssa. Muistan miltä ruoka maistuu. Se riittää minulle.”

 

 

terveysnappi

 

 

Lähde: People.com

Kommentit

kommenttia