Ota nämä ruokailutottumukset osaksi elämääsi.

Tietyt ruokailutottumukset yhdistävät useimpien hyvässä kunnossa pysyvien – ja onnistuneesti laihduttaneiden – ihmisten elämää. Tässä niistä viisi.

1. Noudata tiettyä ruokailurutiinia

Useimmat hyvässä kunnossa olevat ihmiset syövät päivästä toiseen hyvin samankaltaisesti. Eivät välttämättä samoja ruokia, mutta esimerkiksi salaatin, proteiinin ja hiilihydraatin suhteelliset ja absoluuttiset määrät kannattaa vakioida. Näin pystyt helposti pitämään päivän kalorinsaannin suunnilleen vakiona.

2. Älä skippaa aamiaista

Tutkimusten mukaan useimmat hyväkuntoiset ja onnistuneesti laihduttaneet ihmiset syövät aina aamiaisen. Erään teorian mukaan tämä johtuu siitä, että aamiaisen syöminen pitää nälän loitolla lounaaseen asti ja ehkäisee makeanhimoa. Katso täältä aamiaisvinkkejä.

3. Juo vettä

Vesi on paras janonsammuttaja. Ei limsa, ei tuoremehu, vaan vesi. Vesi pitää aineenvaihduntasi vilkkaana. Ennen ateriointia juotu vesilasillinen ehkäisee myös ylensyömistä, koska vesi turvottaa sopivasti vatsalaukkua.

4. Syö vähän, mutta usein

Jos olemme pitkään syömättä, verensokeritasomme laskee ja stressihormoni kortisolin taso nousee. Tämä johtaa rasvan kertymiseen vyötärölle. Onkin parempi idea pitää verensokeri tasaisena syömällä suhteellisen usein, mutta pieniä ja kevyitä aterioita.

5. Jätä prosessoidut ruoat

Kannattaa pitäytyä ruoissa jotka tunnistaa ruoaksi – kasviksissa, hedelmissä ja täysjyvätuotteissa. Näistä saat paljon kuitua, joka pitää nälän loitolla. Prosessoidut ruoat eivät pidä nälkää yhtä pitkään ja ne varastoituvat helposti rasvana kehoosi.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja painonhallintaan liittyviä juttuja
Lähde: Womens Health Magazine

Kommentit

kommenttia