Ummetus vaivaa jokaista joskus.

Onneksi luonnosta löytyy siihenkin lääkkeet – kokeile näitä!

1. Kaikki missä on paljon kuitua

Esimerkiksi täysjyväleipä ja kaurapuuro edesauttavat suoliston toimintaa. Suosi siis ostoksissasi aina täysjyvätuotteita ja jätä pääsääntöisesti valkoisesta vehnäjauhosta leivotut leivonnaiset ostamatta.

2. Marjat

Kaurapuuron päälle sopii erinomaisesti pakastemarjat sellaisenaan – heitä siis reilu kourallinen mustikoita tai vadelmia puuron päälle makeutukseksi ja sokerin korvikkeeksi. Marjat ovat kuitu- ja antioksidanttipitoisuutensa lisäksi erittäin vähäkalorinen tapa tuoda puuroon lisää makua.

3. Pavut

Pavuissa on keskimäärin tuplasti kuitua muihin tuttuihin vihanneksiin verrattuna. Ne ovat siis todellinen kuitubuusti joka pitää suoliston vireessä ja kropan kunnossa.

Katso täältä papuherkkuja

4. Kuivatut hedelmät

Kuivatut viikunat, taatelit ja rusinat ovat hyvä täsmälääke niin ummetukseen kuin makeannälkäänkin. Etenkin luumut ovat hyviä – niin kuivattuina kuin tuoreinakin – koska ne sisältävät sorbitolia, luonnon omaa laksatiiviä.

Katso täältä myös luumuherkkuja

5. Parsakaali

Parsakaali on todellinen superfood, joka on täynnä antioksidantteja, rautaa ja kuituja. Parsakaali kannattaa lämmittää höyryttämällä, koska keitettynä se menettää suuren osan terveyttä edistävistä ainesosistaan.

Katso täältä parsakaaliherkkuja

6. Persikat, päärynät ja omenat

Persikoissa, päärynöissä ja omenoissa on paljon pektiiniä, suolistolle hyödyllistä ravintokuitua. Nämä hedelmät kannattaa syödä kuorineen, koska suurin osa kuidusta sijaitsee juurikin kuoressa.

7. Kahvi

Kahvi saa suolen toimimaan – sen ovat monet kahvikissat omakohtaisesti kokeneet. Se johtuu siitä että kahvissa todella on laksatiivisia vaikutuksia.

 

 

terveysnappi

 

 

Lähde: Everyday Health

Kommentit

kommenttia