Kun ystäväsi tiedustelee sinulta onko hän mielestäsi lihava, mitä vastaat?

Pyritkö kannustamaan häntä aloittamaan laihduttamisen vai kerrotko että hän on hyvä juuri sellaisena kuin on?

 

Oikea vastaus

Tuoreen tutkimuksen mukaan jälkimmäinen vastaus on paljon parempi. Se saa ystäväsi tuntemaan olonsa paremmaksi ja vähentää stressiä. Se voi myös auttaa ystävääsi saavuttamaan laihdutustavoittensa paremmin.

Tutkimuksessa seurattiin yhdeksän kuukauden ajan sataa kanadalaista naispuolista yliopisto-opiskelijaa, jotka kaikki kokivat painonsa liian korkeaksi.

Opiskelijoilta kysyttiin millaisia kommentteja he olivat tutkimusjakson alussa saaneet läheisiltään. Tulokset kertovat, että he jotka olivat saaneet läheisiltään hyväksyviä kommentteja (”Olet hyvä juuri sellaisena kuin olet”), onnistuivat pitämään painonsa ennallaan tai pudottamaan sitä.

Entäs opiskelijat jotka saivat läheisiltään kannustusta laihduttamiseen? He lihoivat tutkimuksen aikana keskimäärin 1,8 kiloa.

 

Hyväksy ja tule hyväksytyksi

Tutkimuksen opetus on se, että paras tapa auttaa ystävää laihduttamisessa on olla patistamatta ja muistuttamatta asiasta. Asian voi kääntää myös toisin päin: Jos haluat pudottaa painoasi, hanki ystäviä joiden kanssa viihdyt ja jotka hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet.

 

 

Katso myös: Lisää ruokaan ja laihduttamiseen liittyviä juttuja

Lähde: Huffington Post

Kuva: Pink Sherbet

Kommentit

kommenttia