Oluenjuojille hyviä uutisia!

Ruotsalaistutkimuksen tulosten mukaan oluen kohtuukäyttö näyttää ehkäisevän sydänkohtausriskiä merkittävästi: oluen kohtuukäyttäjien sydänkohtausriski on jopa puolet pienempi kuin heidän, jotka eivät juo olutta ollenkaan. Samassa tutkimuksessa havaittiin myös, että ennenaikaisen kuoleman – siis kuoleman mistä tahansa syystä – riski alentui oluenjuojien keskuudessa 22 % verrattuna heihin jotka eivät juoneet olutta.

Tutkimuksen koehenkilöt olivat kaikki keski-ikäisiä naisia, joita seurattiin tutkimuksen aikana 32 vuoden ajan (1968 – 2001). Aineisto oli myös varsin kattava: tutkimukseen osallistui lähes 1500 koehenkilöä.

Olut suojaa sydäntä, kova viina tappaa

Tutkimustulokset vahvistavat käsitystä siitä että alkoholi on kohtuullisesti käytettynä hyväksi sydämelle, mutta suurkulutus on puolestaan haitallista koko elimistölle. Väkevien viinojen säännöllisen kulutuksen havaittiin nostavan syöpään kuolemisen riskiä jopa 52 prosentilla.

Myös kohtuullisen viinin kulutuksen havaittiin tutkimuksessa edistävän sydänterveyttä, mutta ei siinä määrin kuin oluen. Havainto on jokseenkin yllättävä, koska viime aikoina monet tutkimukset ovat suitsuttaneet etenkin punaviinin sisältämän resveratrolin terveellisyyttä.

Ei siis muuta kuin kippis oluelle ja kohtuukäytölle!

 

 

Katso myös:

Lisää olutinspiraatiota

 

 

Lähde: HS

Kommentit

kommenttia