Jos voisit korvata iltalenkin syömällä yhden pillerin, niin tekisitkö niin?

Trends in Pharmacological Sciences -lehdessä julkaistun artikkelin mukaan tällainen valintatilanne voi pian olla todellisuutta. Tutkijat näet tietävät liikunnan vaikutuksista kehoon jo niin paljon, että vaikutuksia voidaan aikaansaada pilleriin mahtuvin ainesosin. Artikkelin mukaan on vain ajan kysymys koska tällaisia ”liikuntapillereitä” alkaa ilmestyä markkinoille.

 

Pilleri toimii ”solujen personal trainerina”

Tällainen liikuntapilleri toimisi tutkijoiden mukaan eräänlaisena ”solutason personal trainerina”: Se aktivoisi AMPK-proteiinia, joka on oleellisessa osassa solujen mitokondrioiden ja lihasten toiminnassa. Näin vaikutukset olisivat solutasolla samankaltaisia kuin kovan treenin jälkeen.

Etenkin liikuntarajoitteisille tällaiset pillerit voisivat tuoda oleellista parannusta elämänlaatuun, lehdessä pohditaan. Perusterveiden yksilöiden liikuntatarvetta pillerit tuskin kuitenkaan poistaisivat kokonaan. Liikuntapillerit eivät myöskään tuo kaikkia niitä etuja mitä oikeasta liikunnasta voi saada: Mm. luuston ja mielenterveyden kannalta oikea liikunta lienee jatkossakin tärkeää.

 

Kokeilisitko sinä liikuntapilleriä? Kommentoi!

 

 

terveysnappi

 

 

Lähde: Medical News Today / Iltalehti

Kommentit

kommenttia