Kanadalaisen McGillin Yliopiston tutkimuksessa on selvinnyt jotain mikä epäilemättä ilahduttaa painoaan vahtivia perunalaatikon ystäviä: Perunan syöminen näyttää auttavan laihduttamisessa!

Perunan laihduttavat vaikutukset perustuvat polyfenoleihin, joita tutkimuksessa tutkittiin eräänlaisena uutteena tai ”perunaeliksiirinä”. Kyseistä eliksiiriä nauttineet koehenkilöt laihtuivat erityisesti silloin kun heideän ruokavaliossaan oli paljon rasvaa ja hiilihydraatteja. Onko tässä siis täydellinen ratkaisu joulun ajan herkutteluun: Perunalaatikkoa naamariin ja muut herkut vähemmälle?

No, ei nyt ihan niinkään… Tutkijoiden mukaan perunoista saa kunnolla laihduttavaa tehoa irti vasta kun syö peräti 30 perunaa päivässä – ongelma vain on, että tällaisesta perunamäärästä saa myös valtavasti energiaa. Perunoiden laihduttava vaikutus voi siis jäädä saamatta perunan korkean tärkkelyspitoisuuden vuoksi.

 

Tutkijat siis jatkavat laihduttavan perunaeliksiirin kehittelyä. Ehkä jonain päivänä voimme syödä perunalajiketta joka laihduttaa myös vähemmässä määrin syötynä. Mutta sitä odotellessa unohtakaamme kuitenkin pistot sydämissämme ja ottakaamme lisää perunalaatikkoa kinkun kanssa!

 

 

Katso myös:

 

Lähde: Makuja

Kuva: Jani Laaksonen

Kommentit

kommenttia