Monet tykkäävät pitää kaikenlaisia elintarvikkeitaan jääkaapissa.

…myös sellaisia joiden ei siellä tarvitsisi olla. On varsin yleistä pitää jääkaapissa esimerkiksi ketsuppipulloa, leipiä ja tulisia kastikkeita. Näiden ruokien säilyttäminen jääkaapissa on turhaa, mutta ei siitä mainittavaa haittaakaan ole.

Sen sijaan jotkin elintarvikkeet menevät täysin pilalle jääkaapissa. Jos omasta jääkaapistasi löytyy seuraavia, ota ne hetimiten pois sieltä!

Älä säilytä näitä jääkaapissasi:

1. Kahvi

Kahvi sitoo itseensä jääkaapista kosteutta ja hajuja, minkä johdosta se menee helposti myös pilalle. Kahvi säilyy hyvänä kun säilytät sitä ilmatiiviisti alkuperäispakkauksessaan. Jääkaappi on aivan väärä paikka kahville.

2. Tomaatit

Kukaan ei halua syödä jääkaapissa säilytetyistä tomaateista valmistettua salaattia. Tomaattien koostumus muuttuu jääkaapissa huonommaksi ja makukin eltaantuu. Säilytä tomaatteja huoneenlämmössä.

3. Sipulit

Sipuleita ei kannata säilyttää jääkaapissa, koska ne imevät itseensä kosteutta ja menevät helposti pilalle. Sipulit säilyvät hyvin esimerkiksi keittiön työtasolla huoneenlämmössä. Pidä sipulit kuitenkin pois suorasta auringonpaisteesta.

4. Avokado

Avokado on yleensä kaupasta ostettaessa hieman raaka. Jääkaapissa avokadon kypsymisprosessi lähes pysähtyy, joten parempi säilytyspaikka avokadolle on huoneenlämmössä. Voit nopeuttaa avokadon kypsymistä säilyttämällä sitä suljetussa paperipussissa omenoiden kanssa – lue lisää täältä!

5. Hunaja

Hunaja säilyy korkean sokeripitoisuutensa ansiosta lähes ikuisesti huoneenlämmössä – sitä ei ole siis järkeä säilyttää jääkaapissa. Hunaja kiteytyy kylmässä, mikä tekee siitä myös hankalampaa käyttää.

6. Oliiviöljy

Oliiviöljyn säilymisen kannalta oleellisinta on suojata se auringonvalolta. Jos nakkaat oliiviöljyn jääkaappiin, se alkaa kiteytyä kuten muutkin rasvat. Säilytä siis öljyä mieluiten sen alkuperäisessä pakkauksessaan huoneenlämmössä, mielellään pimeässä kaapissa.

 

Lähde: Stara

Kommentit

kommenttia