Laihduttaminen ei ole rakettitiedettä.

Näillä yksinkertaisilla nikseillä pääset jo hyvään vauhtiin.

Omaksu nämä 5 tapaa:

1. Älä turhaan välttele maitotuotteita

Kanadalaisen McMaster Universityn tutkimuksen mukaan 3 – 7 maitotuoteannosta päivässä auttoi polttamaan kaloreita ja rasvaa. Jos maitotuotteita ei syö ollenkaan, rasvanpoltto heikentyy. Ilmiön uskotaan selittyvän maitotuotteiden proteiineilla – keho joutuu tekemään niiden polttamiseksi enemmän töitä kuin hiilihydraattien polttamiseen.

2. Säädä asuntosi termostaatti viileämmälle

Termostaatteja ei tarvitse säätää kylmiksi, vaan pienikin lämpötilan alentaminen vaikuttaa. Maastrichtin Yliopiston tutkimuksessa selvisi, että vain 15 minuutin oleskelu 16 asteen lämpötilassa aktivoi ruskeita rasvasoluja tavalla joka on aiemmissa tutkimuksissa yhdistetty rasvan palamiseen ja laihtumiseen.

3. Älä välttele hiilihydraatteja

Hiilihydraatit ovat turhaan saaneet huonon maineen viimevuosina. Lihakset tarvitsevat hiilihydraatteja sekä treenin aikana että sen jälkeen palautumiseen. Hiilarien laadulla on luonnollisestikin väliä.

4. Valitse oikeanlaiset välipalat

Syötkö välipalana myslipatukoita, riisikakkuja tai perunalastuja? Tällaisista välipaloista et saa juuri muuta kuin tyhjiä kaloreita. Syö mieluummin vaikka pähkinöitä – mieluiten suolaamattomia ja paahtamattomia.

5. Hengästy enemmän

Tuoreen australialaistutkimuksen mukaan treenin teho on tärkeämpää kuin treenin pituus. Yhdistele treenisi aikana sekä aerobista suorittamista että anaerobisia, hengästyttäviä ”pyrähdyksiä”.

Katso myös:

Lisää laihdutusjuttuja

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia