Maitotuotteet ovat merkittävässä osassa useimpien suomalaisten ruokavaliossa.

Mitä jos ne kaikki jättää pois? Tässä kuusi vaikutusta jotka huomaat kehossasi:

1. Luustosi voi alkaa haurastua – ellet ole tarkkana

Maitotuotteet ovat useimmille ylivoimaisesti tärkein kalsiuminlähde. Jos maitotuotteiden kalsiumia ei korvaa jollakin muulla kalsiumpitoisella (esim. pinaatilla, parsakaalilla, tofulla, sardiineilla…), niin kalsiuminpuute voi johtaa luuston heikkenemiseen ja jopa osteoporoosiin.

2. Tarvinnet vähemmän meikkiä

Maidon sisältämät, testosteronin kaltaiset hormonit voivat aiheuttaa iholla aknen kaltaisia oireita. Maidon poisjättäminen voi siis olla ratkaisu iho-ongelmiin.

3. Riskisi sairastua syöpään alenee

Erään ruotsalaistutkimuksen mukaan yksi lasillinen maitoa päivässä aiheuttaa munasarjasyövän riskin tuplaantumisen. Miehetkään eivät ole turvassa maidon syövälle altistavilta vaikutuksilta: Harvardissa tehdyn tutkimuksen mukaan pari lasillista maitoa päivässä lisää eturauhassyövän kehittymisen riskiä 34 %.

4. Suolistosi voi alkaa temppuilla

Maito sisältää suolistolle tärkeitä probiootteja. Jätettyäsi maidon saatat huomata kärsiväsi ummetuksesta ja muista epämääräisistä suolistovaivoista. Probiootteja saa onneksi muualtakin kuin maitotuotteista: Mm. hapankaali ja suolakurkut sisältävät näitä suolistolle tuikitärkeitä aineksia.

5. Saatat tarvita isommat housut

Erään ruotsalaistutkimuksen mukaan maitoa syövät pysyvät jopa puolet helpommin normaalipainoisina kuin he jotka eivät syö maitotuotteita. Tutkijat uskovat havainnon selittyvän sillä että maitotuotteiden rasva ja proteiini ovat kaloreihinsa nähden verrattain hyvä tapa pitää nälkä aisoissa. Jos jätät maidon, saatat sortua aiempaa herkemmin hiilaripitoisiin herkkuihin kuten perunalastuihin ja ranskalaisiin.

Maidotonta dieettiä kokeilevien kannattaa varmistaa terveellisten ja täyttävien rasvojen saanti muuta kautta: Esimerkiksi kananmunat, pähkinät ja siemenet ovat oiva tapa saada täyttäviä ja terveellisiä rasvahappoja.

6. Joutunet uusimaan henkivakuutuksesi ehdot

Ruotsalaistutkimuksen mukaan jokainen maitolasillinen jonka päivittäin juot lisää kuolemanriskiäsi jopa 15 prosentilla! Tutkimuksen mukaan naiset jotka joivat yli kolme lasillista maitoa päivässä kuolivat jopa kaksi kertaa todennäköisemmin seuraavien 20 vuoden aikana kuin he, jotka joivat alle lasillisen päivässä.

Tutkijat uskovat vaikutuksen selittyvän maidon sisältämällä galaktoosi-sokerilla, joka aiheuttaa kehossa tulehdustiloja ja oksidatiivista stressiä. Tutkimuksessa kuitenkin havaittiin myös että käymisteitse valmistetut maitotuotteet – esim. maito ja juusto – aiheuttivat itseasiassa päinvastaisen reaktion: Ne alensivat kuolemanriskiä. Ne sisältävät myös erittäin vähän tai ei ollenkaan galaktoosia.

 

 

terveysnappi

 

 

Lähde: Prevention


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia