Helsingin Kluuviin on avattu hiljattain uusi Pizzarium-pitseria, jossa asiakkaille ei anneta edes mahdollisuutta syödä pizzaa haarukan ja veitsen avulla.

Syy erikoiseen politiikkaan löytyy pitserian perustajan, italialaisen ”pizzataiteilija” Luca Platanian linjanvedosta. Hänen mukaansa suomalaiset syövät pizzansa nimittäin aivan väärin: ”Se on tuote, joka pitää syödä sormin. Pitää ymmärtää, että aina ei tarvitse olla niin elegantisti, kun syödään ulkona” Platania toteaa Makuja.fi -sivuston haastattelussa.

 

Platania korostaa että ulkonasyömisen tulisi olla rentoa. Platania myös toteaa että pizzan syöminen haarukalla ja veitsellä näyttää italialaisen silmin samankaltaiselta pyhäinhäväistykseltä kuin jos italialaiset tulisivat Suomeen syömään karjalanpiirakoita haarukalla ja veitsellä. Se ei vain yksinkertaisesti toimi.

 

 

Pizzariumissa haarukoita ja veitsiä ei saa edes pyytämällä

Platania kertoo että Pizzarium-ravintolassa suhtautudutaan pizzan oikeanlaiseen syömistekniikan niin vakavasti, että haarukan ja veitsen käyttäminen on suorastaan kiellettyä. Ruokailuvälineitä ei siis saa edes pyytämällä.

Platania kertookin Makuja.fi:n haastattelussa, että Turkuun avattu ensimmäinen Pizzarium aiheutti asiakkaissa hämmennystä: Ihmiset eivät ymmärtäneet miten käsin pystyy syömään.

 

Tuntuuko sinusta luontevammalta syödä pizza käsin vai aterimilla? Kommentoi!

 

 

Katso myös:

Pizzaherkkuja

 

 

Lähde: Makuja.fi

Kuva: cyclonebill

Kommentit

kommenttia