Iskikö makeanhimo?

Tässä kuusi niksiä joilla hillitset makeanhimoa tehokkaasti.

Muista nämä, niin otat niskalenkin makeanhimostasi: 

1. Valitse karkkien sijaan hedelmiä

Vaikka hedelmissäkin on sokeria, niin niistä saat sokerin lisäksi paljon terveellisiä vitamiineja ja hivenaineita. Kuivatuissa hedelmissä on enemmän sokeria kuin tuoreissa, mutta kuivatutkin hedelmät ovat irtokarkkeja parempi vaihtoehto.

2. Syö sitä mitä himoat – mutta vain vähän

Jos mielesi himoaa keksiä tai suklaapatukkaa, niin antaudu himollesi ja syö vain pieni pala. Jos pieni määrä lempiherkkua tuntuu mahdottomalta ajatukselta, niin koita vaikkapa yhdistää jotakin terveellistä himoitsemasi herkun kanssa: Dippaa esimerkiksi banaani sulaan suklaaseen – näin saat myös banaanista kuitua ja kaliumia. Suklaanhimo kannattaa myös tyydyttää tummalla suklaalla, koska se on terveellisempää ja vie makeanhimon nopeammin.

3. Älä jätä aterioita väliin

Jos jätät yhdenkin päivän aterioista väliin, niin kehosi pyrkii kompensoimaan verensokerin laskua keinolla millä hyvänsä. Tähän keinovalikoimaan kuuluvat mm. suklaapatukat ja perunalastut.

4. Syö xylitolpurukumia

Xylitol-purukumit ovat makeita kuin karkit mutta eivät sisällä juurikaan kaloreita. Ne myös edistävät hampaidesi terveyttä – toisin kuin tavalliset karkit.

5. Tee jotain ihan muuta

Kun makeanhimo iskee, lähde kävelylle tai pyörälenkille. Kun muutat maisemaa, makeanhimokin unohtuu.

6. Älä osta keittiön kaappeja täyteen suklaata

On liian vaikeaa vastustaa kiusausta jos suklaata on helposti saatavilla. Älä siis järjestä sitä helposti saataville.

 

laihdutusnappi

 

 

Lähde: WebMD, Care2

Kommentit

kommenttia