Onko tapanasi ostaa ikävän päivän päätteeksi pönikällinen jäätelöä tai rasiallinen suklaata ja ahmia se suruusi? Jos on, niin saatat olla suuren väärinkäsityksen vallassa – lohturuoka ei nimittäin toimi. Näin on ainakin jos uskomme Minnesotan yliopistossa suoritettua tutkimusta.

Tutkimuksen koehenkilöinä toimivat sata Minnesotan yliopiston opiskelijaa. Opiskelijat laitettiin katsomaan surullista elokuvaa, minkä jälkeen puolet opiskelijoista sai syötäväkseen lempilohturuokaansa ja puolet söi muuta ruokaa. Tulos: Kaikki opiskelijat kokivat olonsa yhtä lohduttuneeksi syömisen jälkeen.

Koe toistettiin siten, että puolet opiskelijoista sai lempilohturuokaansa ja puolet ei syönyt mitään. Jälleen tulos oli sama: Opiskelijat tunsivat olonsa aivan yhtä lohdulliseksi riippumatta siitä mitä olivat suuhunsa pistäneet.

Minnesotan yliopiston tutkijat myöntävät, että tutkimuksen luotettavuutta syö jossain määrin se, ettei sitä suoritettu tosielämän olosuhteissa. Tutkimus näyttää kuitenkin osoittavan, ettei ruoka tarjoa lohduta, vaan se on löydettävä jostain ihan muualta.

 

 

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia