Se, että keho tarvitsee päivittäin vettä, ei luultavasti (tai ainakaan toivottavasti) ole kenellekään uusi tieto.

Pyrin aina juomaan lasillisen vettä heti herättyäni, sillä keho menettää yön aikana yllättävän paljon nesteitä. Vesi saa kehon käynnistymään ja nopeuttaa aineenvaihduntaa, jonka ansiosta myös ruokahalu tulee nopeammin.

Vettä tulisi juoda keskimäärin noin 1,5 litraa päivässä, mutta tämä vaihtelee tietenkin lämpötilan ja sään mukaan. Helteillä nesteytykseen tulisi kiinnittää entistä enemmän huomiota.

Veden positiivisia terveysvaikutuksia voi kuitenkin tehostaa, kun joukkoon lisää hieman sitruunaa ja kurkumaa.

Juo vettä, joka sisältää sitruunaa ja kurkumaa – kerromme seuraavaksi miksi.

Kurkuma

Kurkuma kasvaa Aasiassa ja sitä on käytetty eri sairauksien hoitoon vuosituhansien ajan. Kurkuma on yksi maailman vanhimmista luonnollisista lääkeaineista ja tutkijat ovat vasta hiljattain selvittäneet kuinka paljon tulehduksia ehkäiseviä ainesosia se sisältää – kaiken lisäksi mauste sisältää kurkumiinia, joka ehkäisee ja parantaa monia sairauksia.

Kurkuma on voimakas antioksidantti ja se voi samalla vaikuttaa positiivisesti aivojen toimintaan. Kurkuman on todettu ehkäisevän Alzheimerin kehittymistä tutkimuksessa, jossa haluttiin pidentää Alzheimer-oireista kärsivien banaanikärpästen elinikää.

Kurkuman on todettu myös laskevan kolesterolia ja ehkäisevän veritulppia sekä verisuonten kalkkeutumista.

Sitruuna

Sitruuna on yksi voimakkaimmista saatavilla olevista hedelmistä – se sisältää runsaasti C-vitamiinia, kuituja, mineraaleja, proteiinia ja hiilihydraatteja.

Sitruuna parantaa kehon immuniteettia sen suuren C-vitamiinipitoisuuden ja antioksidanttien ansiosta. C-vitamiinin antioksidanttisten vaikutusten vuoksi, se ehkäisee myös sydän- ja verisuonitauteja, ravitsemusasiantuntija Magnus Nylander toteaa.

Sitruunan on todettu ehkäisevän ylipainoa, sillä se sisältää pektiiniksi kutsuttua kuitua, joka kontrolloi nälän tunnetta. Sen lisäksi pektiini tukee terveen ruoansulatuksen ja aineenvaihdunnan toimintaa.

Sitruunasta ja kurkumasta valmistettu mehu

Sitruunan ja kurkuman terveydellisten ominaisuuksien hyödyntämiseksi, sinun tulee laittaa lasiin puolikkaan sitruunan mehut ja lisätä joukkoon teelusikallinen kurkumaa. Tämän jälkeen juoman voi nauttia tavalliseen tapaan.

Jos haluat todella tehokkaan vitamiinipommin, niin voit lisätä juoman joukkoon inkivääriä.

Suurin osa juo päivittäin vettä, mutta kaikki eivät välttämättä tienneet että joukkoon kannattaa lisätä myös sitruunaa ja kurkumaa. 

Jaa artikkeli Facebookissa ja auta ystäviäsi elämään terveellisesti. :)